El Vallès Oriental celebra la ‘Diada per la Independència’

  • Els municipis de l'AMI i les ANC de la comarca han coordinat el programa de la jornada

VilaWeb
Redacció
20.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Vallès Oriental celebra avui la ‘Diada per la Independència‘. Ho van acordar fa més d’un mes els municipis de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i les agrupacions de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la comarca. En la reunió del 12 de juny a Granollers, l’AMI i les ANC locals van aprovar una declaració on donaven ‘ple suport al procés engegat pel parlament, el govern i la societat civil per la celebració d’una consulta democràtica i políticament vinculant i també per intensificar la campanya per exercir la sobirania fiscal’.

La Garriga és el municipi que acull avui la diada, amb un fort contingut reivindicatiu, però també lúdic i festiu, en la qual participen tots els ajuntaments adherits a l’AMI i totes les assemblees locals de l’ANC de la comarca. És la primera vegada, de fet, que totes dues entitats organitzen conjuntament un acte d’aquestes característiques, que ha rebut el suport del conseller Felip Puig.

La diada comença amb una rua que sortirà de tres llocs de la comarca (Mollet, Sant Celoni i Castellcir) per anar cap a la Garriga, on a l’hora simbòlica de les 17.14 un repic de campanes anunciarà l’enllaç els assistents en una cadena humana que recorrerà el centre de la població acompanyada de gegants i grallers.

Posteriorment, la mainada tindrà l’oportunitat de participar en tallers i un espectacle infantil amb el Tramvia Blanc i el Mag Edgar, mentre que els adults signaran el seu dret de petició en la campanya Signa un vot per la independència i construiran una gran estelada solidària amb donacions d’aliments.

La Coral el Poble que Canta i danses del món amb el grup Passaltpas donaran pas a l’acte polític amb representants de les dues entitats, que llegiran el manifest ‘La comarca del Vallès Oriental pel dret de decidir i l’estat propi‘, i que signaran entitats i personalitats de la comarca com el Centre Català de Negocis. Per cloure l’acte polític, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’adreçarà als assistents.

La diada no s’acabarà aquí: fins la matinada, la festa serà la protagonista amb una botifarrada i un concert amb els grups Malva de Runa, els Raska i Eurybia.

Els municipis de l’AMI a la comarca són Aiguafreda, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Cardedeu, Castellcir, Castellterçol, el Figaró i Montmany, Gualba, l’Ametlla del Vallès, la Garriga, la Roca del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra i Vilanova del Vallès. També en forma part el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any