Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  20.07.2013  06:00

València engega la campanya 'Independència per canviar-ho tot'

Aposta per un procés de ruptura a tots els Països Catalans respecte als estats espanyol i francès i al sistema socioeconòmic imperant

Men?ame
 

Arran d'una iniciativa d'organitzacions polítiques, socials i culturals i d'activistes de l’esquerra dels Països Catalans, avui es posa en marxa a València la campanya Independència per canviar-ho tot. L'objectiu de la primera fase, que es clourà el 19 d'octubre amb una manifestació nacional a Barcelona, és 'socialitzar la idea que és possible començar una dinàmica política a tots els Països Catalans de ruptura amb els estats espanyol i francès i, alhora, amb el sistema socioeconòmic imperant'.

Pels promotors, 'la plena sobirania només és possible si hi ha un canvi de model socioeconòmic que situï les decisions que realment afecten la societat en mans del poble'.

L'activista independentista i sindical Aitor Blanc, portaveu de la campanya, afegeix que també es vol potenciar la idea que el carrer ha de recuperar la iniciativa 'en la defensa i exigència de l’autodeterminació dels Països Catalans', perquè creu que 'CiU no serà capaç d’afrontar les conseqüències d’un sí al referèndum, és a dir, el procés de desobediència que se'n deriva.'

Primer acte a València

Després de presentar-se dimarts passat al CAP de la Guineueta de Nou Barris a Barcelona, protagonista d’una lluita intensa contra les retallades en sanitat, i de passar per Sabadell, el primer acte nacional de la campanya es fa avui a les set del vespre al Teatre Micalet de València.

Hi intervindran representants d'uns quants moviments populars europeus, com el sindicalista irlandès Hugh Corcoran, el membre de Radical Independence Campaign d’Escòcia Jonathon Shafi i el sindicalista andalús del SAT Javier Sánchez, a més de la diputada de la CUP Isabel Vallet.

L’objectiu de l’acte és assenyalar la importància de lluitar per la plena sobirania, és a dir, 'el dret d’un poble de decidir democràticament sobre el seu model polític i econòmic sense imposicions ni xantatges dels estats, la Unió Europea o els mercats internacionals'.