L’independentisme se cita diumenge a l’Aplec del Pi de les Tres Branques

  • Quim Torra, Bartomeu Mestre, Francesc Ricart i Vicent Partal faran els parlaments de l'acte reivindicatiu de l'aplec a Campllong

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Aplec del Pi de les Tres Branques torna a convocar l’independentisme demà passat a Campllong (Castellar del Riu, Berguedà) amb un programa ple d’activitats i reivindicació. Enguany l’acte polític comptarà amb les intervencions de Quim Torra, director del Born Centre Cultural; Bartomeu Mestre ‘Balutxo’, escriptor; Francesc Ricart, del Casal Jaume I de Fraga; i Vicent Partal, director de VilaWeb. Com cada any, abans dels parlaments es farà una lectura escenificada del poema ‘Lo Pi de les Tres Branques’ de Jacint Verdaguer, a càrrec de la rapsoda Anna Maluquer.

L’aplec començarà a les deu del matí amb el muntatge de les paradetes de material independentista. A dos quarts d’onze, arribaran al Centre Cívic d’Espinalbet els Motards Independentistes dels Països Catalans. El locutor Fermí Riu farà la presentació dels actes, que començaran a les onze amb la cercavila dels gegants d’Espinalbet, els grallers dels Castellers de Berga i els trabucaires de Castellar del Riu. Amb l’acompanyament del grup musical Card Sec, farà arribada el rei-infant Jaume I, amb el tutor, Guillem de Montrodon, la cort d’infants i el seguici d’assistents.

A migdia, després de les intervencions de l’acte reivindicatiu, la Cobla Pirineu posarà la música de la ballada de sardanes. Els gegants, els trabucaires i els castellers faran el seguici per acompanyar els assistents a l’acte patriòtic del Pi Jove. A dos quarts de tres hi haurà el dinar de l’aplec, la tradicional arrossada, al Centre Cívic d’Espinalbet. A continuació, la sobretaula es farà amb tertúlia, música i cants populars, amb el grup musical Card Sec.

Tota la informació pràctica i els telèfons de contacte per a fer reserves d’autocars i del dinar és al bloc ‘Indrets del record‘.

Un vell símbol

Algunes creences populars assenyalen que l’existència del Pi de les Tres Branques es remunta al segle XVI, però va es va popularitzar gràcies a la Renaixença cultural i va esdevenir un símbol del moviment excursionista català, que el va convertir en un indret de pelegrinatge i visita.

Jacint Verdaguer, amb el poema ‘El Pi de les Tres Branques’, el va dotar del caràcter de símbol nacional, tot i rememorant un suposat somni del rei en Jaume I que, al peu del pi, augurava les conquestes i el regnat de Catalunya, Mallorca i València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any