Comença un estiu d’assaigs de la Via Catalana

  • Us oferim el calendari de cadenes humanes locals programades per a aquests mesos de juliol i agost

VilaWeb
Redacció
19.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb precedents destacats com ara Begues, Cardedeu, Detlebre, Jesús i Roquetes, Lleida, Navàs i Sant Cugat, els assaigs de la cadena humana de quatre-cents quilòmetres que prepara l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a l’Onze de Setembre es disparen coincidint amb el període estiuenc. Sols aquest cap de setmana i el següent, n’hi ha una desena de convocats, i durant el mes d’agost la llista, pel cap baix, es doblarà amb cadenes en municipis de tot el Principat i alguns de la Franja i el País Valencià. Us n’oferim el calendari.

>> 24 de juliol

Montblanc. La campanya ‘Envoltem la muralla, cadena humana per la independència’ (espot), coordinada per la secció de l’ANC a Montblanc (Conca de Barberà), vol envoltar demà des de les set del vespre amb l’ajuda dels veïns i els assistents a l’Acampada Jove el quilòmetre i mig de perímetre de la muralla del municipi, com a acte simbòlic per a ‘evidenciar la unió del poble amb el procés polític sobiranista’, segons la portaveu Anna Lafebre.

Amposta. Una mica abans i més al sud, l’ANC farà una jornada independentista a Amposta (Montsià) també com a preludi de la Via Catalana cap a la independència del setembre. A les sis d’horabaixa, al saló de plens de l’Ajuntament d’Amposta, es farà un acte institucional i a les set hi haurà l’assaig de cadena al pont penjant del municipi sobre l’Ebre.

La Garriga. Demà mateix, al Vallès Oriental l’ANC ha convocat una Diada per la Independència, que entre més activitats ha programat una cadena humana a la Garriga a la mateixa hora simbòlica que es farà la de l’Onze de Setembre, les 17.14, en referència a la data del 1714.

Caldes de Motbui. Justament seguint el traçat de les antigues muralles del 1714, a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) també hi haurà demà un assaig de cadena humana a les set del vespre, que s’enregistrarà en vídeo per a fer córrer per les xarxes socials.

 

>> 21 de juliol

Diumenge, a les deu del matí, es farà una cadena humana a Santa Coloma de Farners (Selva), al parc de Sant Salvador.

 

>> 24 de juliol

Dimecres vinent, hi haurà una cadena simbòlica entre el Principat i la Franja amb mans enllaçades al pont que uneix Caseres (Terra Alta) i Calaceit (Matarranya), a través del riu Algars.

 

>> 26 de juliol

Divendres de la setmana que ve, serà el Pont de les Arcades que supera l’Ebre entre Móra la Nova i Móra d’Ebre que acollirà una cadena humana, a dos quarts de vuit del vespre.

 

>> 27 de juliol

–Arbúcies. Arbúcies per la Independència és l’encarregada de l’assaig de la Via Catalana que es farà en aquest municipi de la Selva, a les sis de la tarda.

–Badalona. La tercera ciutat més populosa del Principat es prepara per a la Via Catalana cap a la independència amb un assaig que seguirà el mateix recorregut que l’oficial de l’Onze de Setembre, i que uneix Badalona amb Sant Adrià de Besòs (pel sud) i Montgat (nord).

–Salt. En ocasió de la festa major, l’assemblea local de l’ANC també prepara una cadena humana.

 

>> 1 d’agost

Es treballa per organitzar una cadena a Vilablareix (Gironès) el primer d’agost.

 

>> 3 d’agost

Cadena humana al pont del riu Ebre a Benifallet (Baix Ebre).

 

>> 10 d’agost

–Castelló d’EmpúriesCadena humana per la independència a les set del vespre, a la plaça de la Basílica del municipi empordanès.

–Palafrugell. Palafrugell per la Independència vol envoltar els carrer de Dins la Vila a dos quarts de vuit del vespre.

Tortosa. Cadena humana al pont del riu Ebre, a Tortosa (Baix Ebre).

 

>> 11 d’agost

Una de les cadenes més originals i ambicioses que es fan a l’estiu és la que tindrà com a fil conductor la figura del poeta Jacint Verdaguer i que vol unir la seva casa natal a Folgueroles amb l’estàtua que té al campus de Vic. Són en total set quilòmetres de recorregut pels principals espais de Verdaguer a Osona, i els organitzadors calculen que necessitaran quatre mil persones per a cobrir-los, de deu del matí a una del migdia.

>> 20 d’agost

En ocasió de la concorreguda festa major de la Vila de Gràcia, l’ANC local prepara una cadena humana per la independència a les set del vespre amb què pretén unir les catorze places del barri amb un mínim de tres mil persones.

>> 24 d’agost

–Girona. L’ANC del Gironès té previst d’encerclar el Barri Vell de Girona amb una gran cadena humana aquest dia.

–Pica d’Estats. El mateix dia, la territorial del Pallars Sobirà de l’ANC prepara una cadena humana al cim més alt del Principat, la Pica d’Estats (3.143 metres), amb mil persones.

 

>> 26 d’agost

Cadena humana al pont de Riba-roja d’Ebre, a les set del vespre, després de la festa de l’aigua.

 

>> 27 d’agost

La sectorial territorial de l’ANC prepara un assaig de cadena a Gandesa (Terra Alta).

 

>> 31 d’agost

Cadena humana que uneix les ribes catalana i valenciana de la Sénia, entre Ulldecona (Montsià) i Vinaròs (Baix Maestrat).

 

>> 1 de setembre

El primer dia de setembre es prepara una cadena humana a Súria (Bages).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any