Cadena humana per la independència al voltant de la muralla de Montblanc

  • Avui també hi ha assaigs a Amposta, Caldes de Montbui i la Garriga

VilaWeb
Redacció
20.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els 1,5 km del perímetre de la muralla de Montblanc (Conca de Barberà) seran envoltats avui per mil cinc-centes persones, en un nou assaig de la cadena humana que prepara l’ANC per a l’Onze de Setembre. La campanya ’Envoltem la muralla, cadena humana per la independència’ (espot), coordinada per la secció local de l’ANC, vol envoltar des de les set del vespre amb l’ajuda de veïns i assistents a l’Acampada Jove el perímetre de la muralla com a acte simbòlic per a ‘evidenciar la unió del poble amb el procés polític sobiranista’, segons la portaveu Anna Lafebre. És un dels assaigs que es fan aquest cap de setmana de la Via Catalana.

Anna Lafebre, de l’ANC de Montblanc, explica que ‘és un acte simbòlic en un indret ple d’història, les muralles’, amb un missatge ben concret: ‘En aquests moments transcendentals, volem dir als polítics que el poble és aquí, tossudament alçat, per empènyer amb ells aquest moment històric.’

El pont penjant d’Amposta

Una mica abans i més al sud, l’ANC farà una jornada independentista a Amposta (Montsià) també com a preludi de la Via Catalana cap a la independència del setembre. A les sis de la tarda, al saló de plens de l’Ajuntament d’Amposta, es farà un acte institucional i a les set es farà l’assaig de cadena humana al pont penjant del municipi. L’acte s’inclou en una iniciativa de més abast a les Terres de l’Ebre, consistent a omplir els ponts que creuen l’Ebre: va començar el 22 de juny amb una cadena a Deltebre, continua avui a Amposta i se’n faran a Benifallet, Móra d’Ebre i Móra la Nova, i Tortosa.

Cadena a la Garriga a les 17.14

Avui mateix, al Vallès Oriental l’ANC ha convocat una Diada per la Independència, que entre més activitats ha programat una cadena humana a la Garriga a la mateixa hora simbòlica que es farà la de l’Onze de Setembre, les 17.14, en referència a la data del 1714.

Justament seguint el traçat de les antigues muralles del 1714, a Caldes de Montbui també hi haurà avui un assaig de cadena humana a les set del vespre, que s’enregistrarà en vídeo per a fer córrer per les xarxes socials.

I demà diumenge al matí encara se’n farà una altra a Santa Coloma de Farners (Selva), al parc de Sant Salvador.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any