El restaurant Can Fabes tancarà el 31 d’agost

  • Per manca de viabilitat econòmica · Amb la direcció de Santi Santamaria, va arribar a tenir tres estrelles Michelin

VilaWeb
ACN
18.07.2013 - 08:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de 32 anys d’història i d’èxits en el món de l’alta cuina, el restaurant Can Fabes de Sant Celoni tancarà el 31 d’agost vinent. Amb la direcció de Santi Santamaria, que va perdre la vida el febrer del 2011, va arribar a tenir tres estrelles Michelin. Regina Santamaria, filla del desaparegut cuiner i directora del grup empresarial, ha explicat a l’ACN que el restaurant tanca per la manca de viabilitat econòmica del projecte. ‘Hem intentat lluitar per poder mantenir Can Fabes però no és possible’, ha dit Santamaria, que ha qualificat aquests moments de molt durs.

‘En aquests temps difícils per a la gran cuina del nostre país, a Can Fabes li manca la viabilitat econòmica necessària per continuar un projecte basat en l’excel·lència, i per això hem decidit posar el punt i final a un dels capítols més brillants de la cuina catalana i europea dels últims vint-i-cinc anys’. Així justifica la família Santamaria-Serra el tancament del restaurant a través d’un comunicat difós aquest dimecres. La família explica també que afronta el tancament amb tristesa però alhora amb satisfacció, perquè se sent molt orgullosa de l’equip del restaurant i de la seva trajectòria.

A més, el comunicat destaca: ‘Han estat tres dècades de creació infatigable, de recerca de la màxima qualitat en el producte i de la perfecció a la cuina i a la sala, de compromís amb les arrels culinàries i amb la seva renovació. I tot presidit sempre per un ideal que ens va transmetre el cofundador i durant tants anys ànima de la casa, Santi Santamaria: complaure els clients, com seguirem fent, amb tota la il·lusió, fins a l’últim dia.’

El restaurant Can Fabes va arribar a tenir tres estrelles Michelin amb la direcció del seu confundador Santi Santamaria, que va morir als 53 anys a Singapur víctima d’un infart. Actualment, compta amb dues estrelles Michelin. Després de la desaparició del seu pare, Regina Santamaria va fer-se càrrec del grup empresarial i Xavier Pellicer va passar a ser el xef de Can Fabes, càrrec que va deixar fa uns mesos.

El restaurant Santi de Singapur ja va haver de tancar portes el març del 2012 i el restaurant Evo, del mateix grup i ubicat a l’Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat, va tancar portes el setembre de l’any passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any