Montblanc forma un govern d’unitat per la independència

  • Tots tretze regidors, inclòs el del PSC, s'integraran en un govern municipal per fer pinya pel procés sobiranista

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
17.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els tretze regidors de l’Ajuntament de Montblanc, capital de la Conca de Barberà, aprovaran avui al vespre la constitució d’un govern d’unitat per a treballar conjuntament des del consistori en favor del procés d’independència. Des d’avui el govern municipal serà integrat pels set regidors de l’Agrupament Catalanista de Montblanc, en què hi ha el batlle, Josep Andreu, diputat d’ERC al parlament; els dos de l’Entesa per Montblanc; els dos de CiU; el d’Independents per Montblanc; i el regidor del PSC.

L’acord que subscriuran avui vigirà fins al final del mandat, el 2015, o bé fins a la independència de Catalunya. En declaracions a VilaWeb, el batlle, Josep Andreu, reconeix que la negociació per a acordar el govern d’unitat no ha estat pas fàcil, però que s’han pogut anar polint les diferències del dia a dia de la gestió municipal. Això, sumat a la coincidència de punts de vista dels grups municipals, ha acabat fent possible l’acord.

‘Estic molt agraït als altres grups, perquè són uns moments difícils. Econòmicament no podem atendre totes les peticions que ens fan les entitats ni totes les peticions socials. Hem d’estalviar molt, perquè no tenim diners. Però el fet que hagin acceptat d’implicar-s’hi i entrar en el govern és d’una generositat extraordinària i vol dir posar el país davant els partits’, diu Andreu.

Un precedent?

El batlle admet haver rebut trucades de més col·legues, també batlles. La prudència el fa reservar-se el nom d’aquests altres ajuntaments on podria haver-hi negociacions per a un acord semblant. Ho veu més possible en consistoris petits, però demana als grups municipals d’ajuntaments més grans que arraconin el partidisme i que siguin conscients que el moment actual demana prioritats diferents.

Andreu acaba dient: ‘Són moments en què cal unitat, i volem assolir aquest desafiament tan gran que ens hem proposat. I volem dir que l’Ajuntament de Montblanc resta a disposició de l’ANC, del govern de la Generalitat i de l’AMI.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any