El primer Festival de música ibera cantada en LAPAO, a Torrent

  • Senior i el Cor Brutal i Hugo Mas actuen aquest vespre en el festival Cantautors, rebatejat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Festival Cantautors de Torrent torna avui per setè any amb les arrels renovades. I com que diuen que a les penes, punyalades, i que més val prendre’s segons quines situacions amb una mica d’humor, el col·lectiu Safranar, responsable del festival, presenta avui el primer Festival de música ibera cantada en LAPAO. El grup Senior i el Cor Brutal i el cantant Hugo Mas oferiran les cançons, doncs, en llegua aragonesa pròpia de l’àrea oriental en la variant ibera.

Aquests últims mesos hem assistit a situacions tan delirants com la intenció del PP que es reconegui el valencià com a idioma propi argumentant que és una evolució de l’ibèric, o l’aprovació de la llei de llengües aragonesa, que nega el nom del català a la Franja de Ponent i l’ha passat a anomenar ‘llei aragonesa pròpia de l’àrea oriental’ (LAPAO). Croades contra la unitat de la llengua sense cap base científica que han indignat una bona part de la societat, però que també han estat motiu d’infinitat de bromes i acudits. 

I amb aquesta finalitat el Cantautors canvia temporalment de nom, per bé que el contingut continuarà essent el mateix per molts noms diferents que hi posin: grups valencians cantant en català.

El valencià Senior i la seva tropa hi portaran les cançons del darrer disc, ‘València, Califòrnia’. L’altre protagonista de la nit serà el cantant alcoià Hugo Mas. Els concerts començaran a les deu del vespre a la plaça Sant Roc. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any