Nous documents de Bárcenas comprometen el PP de Cospedal

  • L'ex-tresorer del PP va lliurar un document al jutge que revela un suposat cobrament de 200.000 euros de Sacyr

VilaWeb
Redacció
16.07.2013 - 08:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va qualificar ahir de les calúmnies i mentides les declaracions que l’ex-tresorer del seu partit, Luis Bárcenas, va fer al jutge de l’Audiència espanyola Pablo Ruz. Entre la documentació que va lliurar Bárcenas al jutge com a prova, i que avui publica El Mundo, hi ha un rebut d’una presumpta comissió de 200.000 euros que va rebre el PP de Castella la Manxa, essent Cospedal presidenta d’aquesta comunitat. Uns diners que, segons Bárcenas, hauria pagat Luis del Rivero, aleshores president de la constructora Sacyr, a canvi de l’adjudicació de la recollida de les escombraries a Toledo.

Bárcenas havia afirmat que tan ella com el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, van cobrar diners en efectiu de la seva mà.

El document diu, textualment: ‘He rebut de Luis Bárcenas amb data 12/02/2007 100.000 euros, i amb data 28/03/2007 100.000 euros. Madrid, 28 de març del 2007.’ I hi ha la signatura de José A. Cañas Cañada, que era, i encara és ara, el gerent del PP a Castella la Manxa i un dels homes de màxima confiança de Cospedal. A l’extrem inferior dret del full hi ha apuntat el nom de Luis del Rivero.

Bárcenas va admetre al jutge haver fet lliuraments de quantitats de diners en efectiu al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a Cospedal, els anys 2008, 2009 i 2010. Concretament, va dir que havia pagat 25.000 euros en efectiu i en bitllets de 500 a Rajoy i Cospedal en concepte de sobresou l’any 2010.

Cospedal, a la defensiva

Segons De Cospedal, Bárcenas actua d’aquesta manera per provar de desviar el focus sobre l’origen del seu patrimoni. En aquest marc ha afirmat que ella no ha rebut mai sobresous irregulars, i ha negat taxativament que el PP oferís a Bárcenas un pacte de silenci.

Segons la secretària general del PP, els comptes del PP no tenen ‘cap irregularitat’ i ‘l’única comptabilitat’ que el PP reconeix és la que va lliurar al Tribunal de Comptes. ‘Qualsevol altre paper que reflecteixi una altra comptabilitat diferent no és la del PP i el seu autor sabrà a què correspon i perquè l’ha fet’.

De Cospedal també ha negat els sobresous a la cúpula del PP i ha afirmat que tots els sous de la cúpula del PP estan plenament justificats i són legals. També els que ha percebut ella, que segons Bárcenas va rebre 25.000 euros de la comptabilitat B el 2010, una acusació que ella ha afirmat que és ‘absolutament falsa’.

També ha qualificat de ‘taxativament fals’ que el president del PP, Mariano Rajoy, o ella mateixa, hagin pressionat de manera directa o indirecta a Luis Bárcenas per fer res. ‘Ni coaccions, ni suborns, ni res de res d’aquesta naturalesa’, ha sentenciat en referència a la informació d’El Mundo que apuntava que el PP va oferir un pacte de silenci a Bárcenas.

De Cospedal també ha negat cap irregularitat al PP de Castella-La Manxa durant el seu mandat i ha assegurat que ‘l’única explicació possible al cúmul de falsedats i calúmnies’ és que Bárcenas intenta ‘sortir indemne’ de la trama en què està implicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any