Rajoy trenca el pacte entre periodistes i dóna la paraula a l’ABC

  • Els periodistes havien pactat que preguntessin El Mundo i EFE, però Rajoy dóna la paraula a l'ABC

VilaWeb
Redacció
15.07.2013 - 16:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hi havia una gran expectació mediàtica per saber quines serien les primeres paraules de Mariano Rajoy després de la publicació d’uns missatges de mòbil compremetedors entre ell i l’ex-tresorer del PP Luis Bárcenas aquest cap de setmana a El Mundo. La casualitat va fer que avui Rajoy tingués a l’agenda un reunió a la Moncloa amb el primer ministre polonès, Donald Tusk, amb conferència de premsa conjunta. El govern espanyol només permetia dues preguntes, i els periodistes a la sala de premsa havien pactat que les fessin El Mundo i l’agència EFE. Però Rajoy ha acabat donant la veu al periodista del diari ABC Mariano Calleja.

I Caelleja ha preguntat: ‘Quina és la seva valoració d’aquest intent de xantatge, si s’ha sentit que li han fet xantatge alguna vegada, si sent que ara li fan xantatge d’alguna manera. I voldria saber la seva valoració sobre els missatges de text que s’han publicat aquests últims dies, que l’afecten a vostè directament i en què es veuen alguns contactes que va mantenir amb Bárcenas.’

Rajoy ha respost a aquesta pregunta llegint una declaració que duia escrita en què ha dit que ‘l’estat de dret no se sotmet a xantatge’.

El diari ABC, juntament amb La Razón, ha estat un dels mitjans que més suport han donat a Rajoy des que va esclatar el cas Bárcenas. I El Mundo és el diari que ha vingut publicant les últimes filtracions que els ha fet Bárcenas i que han posat Rajoy en una situació molt compromesa.

La segona pregunta en la conferència de premsa l’ha formulada, efectivament, un periodista de l’agència EFE, en relació amb les declaracions al jutjat que ha fet Bárcenas i les demandes de dimissió de l’oposició. La resposta de Rajoy ha estat gairebé calcada a la primera que havia fet.

Aquesta ha estat la reacció indignada a Twitter del periodista d’El País Carlos E. Cué:

Cué explica que, com que La Moncloa només deixava fer dues preguntes, els periodistes havien pactat qui les faria, però sobretot què preguntaria. ‘I la Moncloa ens l’ha jugat’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any