Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  15.07.2013  09:28

ETA farà arribar les seves aportacions al Fòrum Social per la Pau

En un comunicat enviat al diari Gara, considera que les recomanacions poden servir per sortir del blocatge i començar un full de ruta

Men?ame
 

ETA considera que les recomanacions del Fòrum Social per la Pau que es va fer a Pamplona i Bilbao el març són una 'aportació constructiva' que pot ser útil com a punt de partida per a elaborar un full de ruta i sortir del blocatge. Ho afirma en un comunicat enviat al diari Gara, en què diu que l'organització basca fa la seva 'pròpia lectura i també té les seves aportacions, matisos i desacords'. 'Això no serà cap impediment perquè actuem amb una perspectiva constructiva en relació a les recomanacions', continua.

'ETA adopta el compromís d'actuar amb la responsabilitat i seriositat que demanda aquesta oportunitat, i emplaça a fer el mateix a la resta d'agents', i afegeix que farà arribar la seva opinió als impulsors de l'informe per tal de fer la seva 'aportació al contingut, escoltar les propostes i intencions i analitzar les possibilitats d'avançar'. 

En el comunicat també diu que ha fet esforços per a obrir vies de diàleg i avançar cap a una solució i destaca el paper de la societat 'sense esperar que comencin les converses entre ETA i els governs'. De la mateixa manera, critica de nou la manca de 'resposta positiva' per part dels governs espanyol i francès i els acusa d'alimentar el conflicte. 


Informació relacionada: 

El Fòrum Social per la Pau recomana el desarmament d'ETA i la reinserció integral dels presoners