Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  13.07.2013  23:28

Dues universitats australianes celebren un Simposi sobre Catalunya

La Universitat de Melbourne i la Universitat de Monash celebraran el proper 27 de juliol un Seminari sobre la societat, cultura e història catalanes.

Men?ame
 

Es tracta de la segona edició d'aquest esdeveniment que ara farà 16 anys va aplegar als principals estudiosos a Austràlia sobre la nostra cultura a Melbourne

El “Segon Simposi sobre Catalunya a Austràlia” tindrà lloc a la Universitat de Melbourne i comptarà amb quatre sessions:

  • Catalans a l’exterior
  • Catalunya: comunitat, compromís i acció col•lectiva
  • Barcelona: la gran encisera
  • Literatura catalana: Clàssica i contemporània

Experts com  el Prof. Alfredo Martínez Expósito, catedràtic d’Estudis Hispànics a la Universitat de Melbourne, el Dr. Stewart King, professor titular d’estudis de català i castellà de la Universitat de Monash, la Dra. Lilit  Thwaites, professora associada honorària d’espanyol de la Universitat de La Trobe, la Dra. Victòria Gras, presidenta del Casal Català de Victòria, Peter Gerrand, professor associat i investigador de la Universitat de Monash, entre d’altres, seran els encarregats de debatre al voltant d’aquests quatre eixos temàtics.

L’esdeveniment, de caràcter gratuït, té lloc en un moment singular: per una banda, a Melbourne s’han reprès fa poc les classes de català a la universitat; per una altra banda, Catalunya viu ara un moment històric, després de que l’onze de setembre de 2012 1 milió i mig de catalans ocupessin els carrers de Barcelona per demanar de manera pacífica i democràtica la independència pel seu país.

El Simposi compta amb la col·laboració del Casal Català de Victòria que aplega la comunitat catalanoparlant en aquest estat australià i promou la seva llengua i cultura.

Universities Synposiun on Catalonia