El parlament celebra trenta anys de la llei de normalització lingüística

  • Va ser aprovada per 105 vots a favor i 1 abstenció el dia 18 d'abril de 1983

VilaWeb
Redacció
15.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya fa aquest vespre (18.30) un acte de commemoració del trentè aniversari de l’aprovació de la llei de normalització lingüística (PDF), que va fer oficial l’ús de la llengua catalana després de la dictadura. L’acte, que presidirà la presidenta del parlament, Núria de Gispert, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, recordarà l’elaboració de la llei i l’impacte que va tenir en la gent del país.

El periodista Josep Puigbò presentarà l’acte, que començarà amb la projecció d’un vídeo sobre l’aprovació de la llei al parlament, la intervenció d’Antoni Milian, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Barcelona, que parlarà de l’impacte que ha tingut la llei, i les paraules, enregistrades, d’Aina Moll, que va ser la primer directora general de Política Lingüística de la Generalitat.

També hi intervindran deu testimonis que explicaran l’experiència en relació amb la normalització de la llengua catalana i es projectarà un vídeo dels principals indicadors d’èxit de la llengua. La celebració s’acabarà amb les paraules de Mascarell i De Gispert i l’actuació musical de Joana Serrat i Alisé Sanz.

La llei de normalització lingüística va ser aprovada per 105 vots a favor i 1 abstenció el dia 18 d’abril de 1983. Ara fa quinze anys, el 1998, es va aprovar la llei de política lingüística actual (PDF).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any