Enderrock revisita ‘Cançons de la roda del temps’ de Raimon

  • Catorze músics reinterpreten les cançons de l'àlbum publicat pel cantautor de Xàtiva el 1967

VilaWeb
Pau Cortina – ACN
12.07.2013 - 15:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 ‘Enderrock’ se suma a la celebració de l’Any Espriu amb la publicació del disc ‘Celebració de la roda del temps’ (EDR discos, 2013), una actualització de les musicacions del poeta que Raimon va enregistrar en el cèlebre àlbum ‘Cançons de la roda del temps’, l’any 1967. El nou disc, que s’inclou amb el número de juliol de la revista musical, inclou les 13 cançons d’aquell àlbum, versionades per 13 artistes catalans -Coriolà, Miquel Gil, Joan Colomo, Bikimel o Narcís Perich, entre altres- i ‘He mirat aquesta terra’, per Verdcel . “Els músics li han donat la volta al disc, de les cançons originals només en queden les lletres’, ha explicat Lluís Gendrau en la presentació del disc, aquest divendres.

Anita Miltof, Bikimel, Coriolà, Empty Cage, Estúpida Erikah, Isaac Ulam, Joan Colomo, Joana Serrat, Meritxell Gené, Miquel Gil, Narcís Perich, Patch, Rosa Luxemburg i Verdcel són els 14 artistes que han participat en aquest projecte d”Enderrock’, que ha rebut el suport de l’SGAE a Catalunya, i que s’emmarca en els actes de celebració de l’Any Espriu. 

Els tretze primers versionen les tretze cançons que Raimon va incloure al cèlebre disc ‘Cançons de la Roda del Temps’. El catorzè, Coriolà, va preferir participar amb la seva versió del poema ‘He mirat aquesta terra’, que no inclou aquell àlbum de 1967. 

El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, ha explicat en declaracions a l’ACN que el criteri per escollir els grups es va fer d’acord amb el caràcter dels temes, “buscant que cada cançó tingués a veure una mica amb l’esperit de cada artista”. 

Cançó d’autor, rock, pop o punk conviuen en aquest disc, i com reconeix Gendrau, “al final cada artista ha portat al seu terreny i ha fet el que ha volgut amb la cançó adjudicada”. De fet, Gendrau informa que del disc original “només en queden les lletres”. I és que els músics “han estripat les cançons i els hi han donat la volta”, assegura. 

Coincidint amb l’Any Espriu, ‘Enderrock’ ha volgut “apostar per què la gent jove s’apropi a la poesia d’Espriu i la música de Raimon”, alhora que es “ret homenatge” a un disc “mític” al que, reitera, “han donat la volta”. El disc s’inclou en el número de juliol d”Enderrock’.

Raimon ha beneit aquesta iniciativa de la publicació, diu Gendrau, perquè tot el que serveix per difondre la figura d’Espriu “li estava be”. Explica amb satisfacció que aquest número de la revista -juliol- il·lustra la portada amb una fotografia de Raimon recolzat sobre un grafit amb el rostre d’Espriu. Raimon és “la veu del poeta però també és una peça de la cadena que uneix poesia i cançó amb el pop i rock actuals”, indica. 

D’altra banda, el director editorial del grup aprofita per reivindicar ‘Enderrock’, l’any del seu 20è aniversari, com una “revista viva que no només serveix per llegir sinó per “escoltar, reflexionar, provocar”. Amb projectes com el disc de versions actuals de Raimon-Espriu la publicació rubrica aquesta afirmació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any