La cadena humana per la independència tindrà rèpliques a l’estranger

  • Catalans a Nova York, París, Brussel·les i Berlín ja s'organitzen per a fer cadenes humanes prèvies a l'Onze de Setembre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana i una part del país van preparant-se perquè l’Onze de Setembre la gran cadena humana per la independència sigui tot un èxit. Durant l’estiu moltes assemblees territorials aniran fent assaigs i s’intensificarà la mobilització perquè aquell dia no quedi cap tram buit. Però no són pas les úniques. Les ANC a l’exterior del país no es quedaran pas plegades de braços: catalans residents als Estats Units, a França, a Alemanya i a molts més estats també volen participar en la Via Catalana des de la distància. Per això ja han començat a organitzar-se.

Als Estats Units fa més d’un any que grups de catalans voluntaris fan accions per a difondre la causa catalana i el procés independentista. I ara s’han començat a coordinar per fer una cadena humana coincidint amb la Via Catalana. De fet, la intenció és que totes les assemblees exteriors de l’ANC facin cadenes humanes abans de la Diada, entre els últims dies d’agost i els primers de setembre, que serveixin per a promocionar la Via Catalana.

A Nova York ja hi treballa un grup de gent, que ha començat a coordinar-se amb catalans de Boston i Washington per tal de fer una cadena humana conjunta a la ciutat de Nova York. La intenció és aplegar unes dues-centes persones a Central Park o a Times Square, tot i que encara els falta rebre les confirmacions dels permisos. La data concreta encara no ha estat fixada. Dependrà també de les altres ANC a l’exterior. Com ara la de París, que ja ha anunciat que farà la cadena humana el dia 2 de setembre. També n’hi haurà a Brussel·les i a Berlín. Durant l’estiu s’acabarà de concretar la llista exhaustiva de les ciutats del món que s’afegiran a la Via Catalana.

Informació relacionada: 

L’ocupació dels trams de la Via Catalana, en un mapa

Guia pràctica de la cadena humana convocada per a l’Onze de Setembre

Finalment hi haurà un ‘ramal valencià’ de la cadena humana

L’ANC reparteix informació als turistes per a internacionalitzar la lluita per la independència

Les samarretes de la cadena humana de l’Onze de Setembre, a VilaWeb

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any