Una associació de la guàrdia civil recorda al jutge Santiago Vidal les penes de presó per sedició

  • El denuncia per haver dit que mossos i ciutadans plantarien cara a la guàrdia civil si provés de retirar urnes

VilaWeb
Redacció
11.07.2013 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal va participar aquest cap de setmana en un dels debats de la conferència nacional d’ERC, i va dir que si el govern espanyol enviés la guàrdia civil a retirar les urnes d’una consulta organitzada unilateralment pel govern català, ‘els mossos i molts ciutadans els plantaríem cara’. Doncs bé, l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils ha denunciat Vidal a la direcció general de la guàrdia civil i al Consell General del Poder Judicial per haver fet aquestes declaracions. Aquesta associació considera que poden ser constitutives de delicte.

‘Que un magistrat de tan alta responsabilitat presenti un escenari de futur de confrontació al qual personalment se sumaria i donaria suport evoca desgraciadament temps que alguns altres preferirien no rememorar’, diu l’associació de guàrdies civils en un comunicat.

El comunicat insisteix: ‘No s’haurien de permetre amb tanta lleugeresa manifestacions en què es justifiquin accions de dubtosa legalitat o directament il·legals, com ara oposar-se als mandats de les forces i cossos de seguretat de l’estat, pretenent fer comprendre que l’acció es duria a terme d’aquesta manera perquè s’adiu amb uns principis ètics que, això no obstant, ometen l’existència de l’ordre públic perquè amb la seva actitud donen ales a la insubmissió.’

Aquesta associació considera que els mossos d’esquadra ‘no subscriurien tan alegrament això que exposava el magistrat Vidal’ i adverteix que l’article 472 del codi penal espanyol parla de delicte de rebel·lió, en cas que una força armada desobeeixi el govern espanyol. Així mateix, també retreu el codi penal per afegir que preveu penes de presó de vuit anys a deu –i de deu a quinze si són autoritats– en casos de sedició. ‘En tots dos casos s’imposaria, a més, la inhabilitació absoluta’, acaben dient.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any