Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  13.07.2013  06:00

Escaldàrium a Caldes de Montbui

Una festa on el foc, l’aigua i la música expliquen l’origen llegendari de l’aigua termal

Men?ame
 

Aquesta mitjanit la plaça de la Font del Lleó de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) s’omplirà d’aigua, foc i música en directe amb motiu de l’Escaldàrium. La festa, que vol representar l’origen llegendari de l’aigua termal de Caldes a través del ball, és formada per nou danses: sis se centren en el foc les altres tres, en l’aigua. 

L'espectacle simbolitza una lluita entre el bé i el mal, representats pels elements de l'aigua i el foc. Per tal d’ajudar a explicar millor la llegenda, cada ball té un seguit de personatges protagonistes: bruixes, dimonis i la bèstia de la Godra acompanyen al foc. L’aigua manifesta el seu poder a través de la intensitat. Finalment, al novè ball neix l’aigua termal que brolla de la font del Lleó, filla del cel i l’infern.

A més, el públic pot participar activament en cada ball saltant sota les espurnes o ruixat per mànegues d’aigua. Cada any l’entitat organitzadora, el Ball de Diables de Caldes de Montbui, dissenya muntatges pirotècnics més sofisticats per sorprendre als assistents, com un pal·li de traques o un paraigua de foc.