Cent anys d’Espriu amb un concert a Arenys de Mar

  • Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Mònica Green, Gerard Quintana, Roger Mas, Anna Roig, Joan Colomo i més participen en el Concert del Centenari

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui que fa cent anys del naixement de Salvador Espriu, Arenys de Mar acull un gran concert commemoratiu amb una dotzena d’artistes, entre els quals Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Mònica Green, Gerard Quintana i Roger Mas. Arenys, doncs, es converteix aquest vespre en Sinera (anagrama d’Arenys), el món sublimat que Espriu va dibuixar en els seus poemes. Tot i no haver-hi nascut (era nat a Santa Coloma de Farners i vivia a Barcelona), va passar molts estius en aquest municipi del Maresme, d’on descendia la seva família.

L’escenari del concert serà la plaça de la Sardana. Hi confluiran veus noves i veus consolidades de la música del país, i alguns dels personatges dels texts d’Espriu hi faran de mestres de cerimònies. El repertori d’artistes inclou: Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Gerard Quintana, Mònica Green, Roger Mas, Anna Roig, Dídac Rocher, Rosa Pou, Ivette Nadal, Joan Colomo, Dolo Beltrán i Jordi Boixaderas. L’Esperanceta Trinquis, l’Os Nicolau o la Laia faran de guies d’una nit màgica en homenatge a Espriu. Dirigits per Lluís Danés i Xavi Lloses, i acompanyats amb la música del Quartet Brossa, Adrià Bauzó, Marc Clos i Joan Motera, una dotzena d’artistes faran renéixer les paraules d’Espriu amb noves sonoritats i amb la intenció d’acostar els seus texts al públic actual. L’escenificació convertirà la plaça de la Sardana en el món mític i perdut de Sinera, amb una selecció de fragments narratius o dramàtics i de poemes.

El director del concert, Lluís Danés, deia en la presentació del concert que seria ‘un espectacle total, en el sentit que l’Espriu més lluitador, més social, coincidirà amb l’imaginari col·lectiu que va crear al voltant dels personatges de Sinera’. I el conseller Ferran Mascarell va dir que el concert tenia ‘la voluntat de socialitzar la figura i l’obra de l’escriptor’. 

El Concert del Centenari Salvador Espriu és un dels actes centrals de l’Any Espriu, però la commemoració també inclou iniciatives en diversos municipis, que aquestes mesos fan exposicions, espectacles, simposis i produccions audiovisuals. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any