Dos anys de govern a Ontinyent – Compromís opció de govern

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja fa dos anys que estem en una nova etapa política a la nostra ciutat, el PP de Lina i Filiberto perdia la majoria i es posava fi al govern de la crispació, manipulació i egocentrisme com a ferramentes del dia a dia.

Des de Compromís, entenem que la valoració global del govern és positiva, ja que  l’Ajuntament ha deixat de ser part del problema, per a convertir-se en un actor clau en la recerca de solucions. Creiem que governar és gestionar de la millor manera els recursos col·lectius, amb eficiència, responsabilitat i transparència, garantint els serveis públics de qualitat  i benestar de totes les persones.

Fent una valoració més global, no podem estar satisfets del tot, quan a causa de la forta crisi la ciutat està malament, prou pitjor que ara fa dos anys. Hi ha un increment de quasi 700 persones aturades, Expedients de Regulació d’Ocupació, concursos de creditors d’empreses, comerços, etc. ens dibuixen una ciutat amb grans dificultats.

Donada la situació, vàrem apostar i apostem per posar ordre als comptes municipals, reduint despesa corrent que no disminuiria la prestació de serveis, per tal reforçar les partides destinades tant a la promoció econòmica de la ciutat com a cobrir les necessitats socials de les persones que més estant patint les conseqüències d’aquesta ‘estafa-crisi’. El resultat d’aquesta gestió ha estat positiu:

S’han encetat actuacions de promoció econòmica, de suport a l’emprenedor, s’ha posat en marxa un pla de reactivació econòmica, bonificacions fiscals, s’ha donat un protagonisme clau al Consell Econòmic i Social, s’han incrementat les partides per a fer front a les necessitats de l’àrea de benestar social, etc.

Però és inevitable fer la reflexió següent: s’ha fet tot el que es podia fer? la resposta és difícil, però mai no es fa prou amb aquesta situació que ens ha tocat de gestionar. Sens dubte hi ha molts reptes i molts projectes encara per a posar en marxa.

Compromís som una cooperativa política, que no creu en el vell sistema en què es troben els partits antics, els partits de sempre, responsables de l’actual ‘austericidi’ a què estem sotmesos els valencians i els ontinyentins, que creuen en el bipartidisme com a sistema vitalici de funcionament en la política; partits amb gent dedicada exclusivament a la política professionalment. A Ontinyent també tenim exemples de gent que l’únic mèrit per a assolir el lloc de feina consisteix a haver estat afiliada des de jove i que, tanmateix, no ha cotitzat mai en cap empresa.

Nosaltres treballem des de la vocació per al servei públic a la ciutadania, fugint dels escàndols a què ens tenen acostumats els partits del sistema que juguen a ‘i tu més’ oblidant als seus ciutadans, els ontinyentins.

Encara queda molt per fer. Per això no podem perdre’ns en ‘l’autobombo’ de la bona gestió. Junts però amb l’esforç continu per a entendre’ns i sumar, sens dubte, ho farem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any