Nadal, Tura i Maragall carreguen contra la declaració del PSOE i el PSC

  • El text aprovat pel comitè territorial no accepta la proposta federal dels socialistes catalans, però el PSC hi dóna suport i l'aplaudeix

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.07.2013 - 20:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La declaració aprovada pel comitè territorial del PSOE per a avançar cap a un estat federal ha rebut les primeres crítiques des de dins del PSC, que també hi ha donat suport tot i que liquida la proposta federal dels socialistes catalans. Dues de les veus més destacades del sector catalanista del partit, Montserrat Tura i Joaquim Nadal, han deixat veure la seva disconformitat amb sengles comentaris a les xarxes socials. També ha carregat Nova Esquerra Catalana, de l’ex-dirigent del PSC Ernest Maragall, que ha qualificat l’acord de ‘pacte de rendició’.

‘No hi reconec la política valenta i que s’avançava als temps’, ha dit l’ex-consellera Tura en un piulet, on afirma que la declaració territorial de Granada ‘podria correspondre a fa quinze anys’.

Per la seva banda, l’ex-conseller Joaquim Nadal ha lamentat que es faci servir la sentència del TC contra l’estatut com a referència per determinar la plurinacionalitat de l’estat espanyol.

I el partit d’Ernest Maragall, Nova Esquerra Catalana, ha emès un comunicat en què lamenta ‘el pacte de rendició’ del PSC i considera ‘especialment greus’ les declaracions ‘de satisfacció’ del primer secretari, Pere Navarro. ‘Amb aquest acord, el PSC valida la sentència contra l’estatut. Per tant, renuncia al concepte de federalisme’, conclou el consell de NECat, que també declara: ‘Nova Esquerra Catalana recorda que el socialisme democràtic catalanista fa temps que ha perdut el seu representant més important a través de les rendicions reiterades que el PSC va presentant a la societat catalana com si es tractés de casos d’èxit.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any