La policia carrega a Pamplona per impedir l’entrada d’una ‘ikurriña’ gegant

  • Txelui Moreno ha rebut cops al cap i l'esquena · L'Ajuntament retarda el 'txupinazo' fins que s'ha retirat una bandera basca flotant

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.07.2013 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les festes de Sanfermin han començat aquest any amb incidents. A mig matí, una mena de cercavila ha sortit amb una ‘ikurriña’ gegant cap a la plaça de l’Ajuntament, però un cordó policíac els ha impedit d’accedir-hi. Hi ha hagut topades, com es veu en el vídeo que us oferim a continuació, la policia ha carregat, i entre els ferits hi ha el portaveu de l’esquerra abertzale Txelui Moreno, que ha rebut cops forts mentre parlava amb els municipals. Finalment, han accedit a la plaça.

Poc abans de migdia, amb tota la plaça plena esperant el ‘txupinazo’, un grup de gent ha desplegat una ‘ikurriña’ gegant, que penjava flotant davant la façana de l’Ajuntament, agafada a uns cables que anaven d’un balcó a un altre de la plaça. L’ajuntament, però, s’ha negat a donar el tret de sortida als Sanfermins fins que no retiressin la bandera, i el ‘txupinazo’ s’ha fet amb retard, un cop ja no hi havia la ‘ikurriña’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any