RTVV suprimeix el canal Nou 2

  • El fusiona amb el Nou 24 Hores d'informació

VilaWeb
VilaWeb
ACN
05.07.2013 - 15:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) fusionanarà des de demà el segon canal de televisió, Nou 2, amb el Nou 24 hores, arran de l’aprovació per part del ple del govern valencià del contracte programa de RTVV. La fusió suposarà un estalvi de 2,7 milions d’euros, segons RTVV. El nou canal de televisió, que serà el segon de RTVV, mantindrà la denominació de Nou 24, i estarà destinat fonamentalment a informació, cultura i retransmissions. L’ens diu que servirà ‘per emetre qualsevol contingut o manifestació cultural o artística que fomente la difusió de la llengua i la cultura valencianes’.

Amb aquesta fusió, desapareixerà la programació infantil i de dibuixos animats del fins ara segon canal de l’ens públic valencià, que no trobaria espai en aquesta nova proposta. El Nou 2 (abans Punt 2) fou creat el 1997 com a segona cadena de Canal 9 amb una programació íntegrament en català.

Segons el vice-president, José Ciscar, els recursos econòmics previstos per als pròxims tres anys en el contracte programa. Segons que ha explicat Ciscar, aquests recursos seran inclosos en el pressupost d’enguany amb una despesa de 68 milions d’euros per al funcionament i 1,5 milions d’inversió a l’any (un total de 69,5 milions).

El contracte programa tipifica els programes considerats de servei públic: informatius, divulgatius i culturals, entreteniment, infantils i juvenils, programes, sèries i retransmissions esportives.

Les línies estratègiques passen pels informatius com a eix central, la informació esportiva amb àmplia cobertura local, gestió sostenible, manteniment de les seues a Alacant, Castelló i Madrid, optimització dels nous edificis i instal·lacions, fusió de Nou Dos i Nou 24, col·laboració i coordinació d’informatius i esports així com l’aprofitament de sinèrgies.

El contracte-programa també preveu difondre i finançar audiovisuals valencians en un percentatge mai inferior al 6%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any