Pedro J. Ramírez insinua una solució contra la consulta: la intervenció militar

  • 'Les urnes no ho permeten tot, entesos?', diu a Twitter el director d'El Mundo

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
05.07.2013 - 10:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, ha dit avui en un comentari al seu Twitter: ‘El 81% dels votants a ElMundo.es és favorable a que l’exèrcit hagi apartat els islamistes. La clau: les urnes no ho permeten tot. Entesos?’. Aquest últim ‘entesos?’ es pot entendre efectivament com un avís per a navegants, tenint en compte, d’una banda, la determinació de la majoria de partits catalans a dur a terme una consulta, expressada justament ahir al parlament amb la constitució de la comissió sobre el dret de decidir; i, d’una altra, la visceral oposició del director del principal diari de la dreta espanyola a cap mena de consulta a Catalunya.

Amb aquest piulet, el director d’El Mundo es referia a aquesta enquesta publicada a l’edició digital del diari, arran del cop d’estat que hi ha hagut a Egipte.

Pedro J. Ramírez ja va defensar en un editorial, dues setmanes després de l’Onze de Setembe, que es modifiqués el codi penal espanyol per a poder detenir Artur Mas si convocava el referèndum. En el seu diari, Ramírez també hi ha permès articles molt encesos contra el procés català, com el de l’advocada de l’estat Elisa de la Nuez, que demanava que es preveiés l’ús de la força contra Catalunya. ‘S’haurà de fer ús de la força legitima per impedir consultes il·legals’, deia De la Nuez.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any