Rajoy ‘rebrà i es llegirà amb molta atenció’ la carta de Mas sobre la consulta

  • El govern no l'enviarà a organismes internacionals, com li demanava ERC

VilaWeb
Redacció
02.07.2013 - 14:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ‘rebrà i llegirà amb molta atenció’, quan li arribi, la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, en què li demana que es celebri un referèndum a Catalunya. Així ho ha dit Rajoy en una conversa sense micròfons amb els periodistes als passadissos del congrés espanyol. En tot cas no es pronuncia ara sobre quin serà el format de la resposta què li donarà, si n’hi ha. També ha dit que preferiria que no hi ha hagués hagut la fotografia del Camp Nou ple per la independència.

Mariano Rajoy no vol avançar es ni projectar ara cap element nou en el debat sobre la consulta a Catalunya, i esperarà que li arribi la carta d’Artur Mas -en què li proposarà cinc vies possibles de celebrar el referèndum- per decidir quina resposta donarà a la petició del president de la Generalitat. Segons ha apuntat, Rajoy primer ‘rebrà’ la carta i després la ‘llegirà amb molta atenció’.

Per la seva banda, el conseller de Presidència del govern català, Francesc Homs, ha dit avui que la carta de Mas a Rajoy no s’enviarà pas a organismes internacionals, com la UE i l’ONU, tal com li demanava Esquerra Republicana. ‘No s’ha d’enviar als organismes internacionals. És per al president espanyol, centrada en la voluntat d’obrir un diàleg. Amb els organismes internacionals ja fem pedagogia i els expliquem coses’, ha dit Homs.

El portaveu del govern, en canvi, sí que ha dit que la carta es farà pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any