El govern egipci refusa l’ultimàtum de l’exèrcit i l’acusa de ‘generar confusió’

VilaWeb
Redacció
02.07.2013 - 09:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Egipte, Mohammad Mursi, ha acusat l’exèrcit de generar confusió per haver donat un termini de quaranta-vuit hores a la classe política per atendre les demandes populars, i ha avisat que el país no cediria l’estat civil. En un comunicat difós aquest dimarts, Mursi diu que no va ser consultat sobre el comunicat de l’exèrcit i que el contingut d’aquest pot ‘generar confusió en el complicat entorn nacional’. 

La revolta egípcia s’ha girat ara contra els Germans Musulmans, i milers de persones han tornat a sortir al carrer per exigir la dimissió de Mursi, que fa tot just un any que va guanyar les eleccions. Les protestes es fan perquè manifestants i oposició consideren que s’han incomplert les demandes democràtiques que van originar la revolta el 2011. 

Ahir el cap de l’exèrcit, Abdelfatà al-Sisi, donava un ultimàtum de quaranta-vuit hores als polítics per complir els compromisos electorals i les demandes dels manifestants. Unes hores després, Mursi responia a través d’un comunicat que la consecució de l’estat civil havia estat la principal victòria de la revolució contra el règim de Hosni Mubàrak i que Egipte no acceptaria ‘sota cap circumstància’, tornar enrere. ‘El poble egipci ha sacrificat la sang dels seus fills, l’estabilitat i el desenvolupament per a construir un nou estat i tots hem elegit les vies democràtiques com a única solució pacífica per tractar les nostres diferències’, diu. 

Mentrestant, cinc ministres han presentant la dimissió des de diumenge en solidaritat amb les exigències dels manifestants.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any