Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  02.07.2013  09:29

El govern egipci refusa l'ultimàtum de l'exèrcit i l'acusa de 'generar confusió'

Men?ame
 

El president d'Egipte, Mohammad Mursi, ha acusat l'exèrcit de generar confusió per haver donat un termini de quaranta-vuit hores a la classe política per atendre les demandes populars, i ha avisat que el país no cediria l'estat civil. En un comunicat difós aquest dimarts, Mursi diu que no va ser consultat sobre el comunicat de l'exèrcit i que el contingut d'aquest pot 'generar confusió en el complicat entorn nacional'. 

La revolta egípcia s'ha girat ara contra els Germans Musulmans, i milers de persones han tornat a sortir al carrer per exigir la dimissió de Mursi, que fa tot just un any que va guanyar les eleccions. Les protestes es fan perquè manifestants i oposició consideren que s'han incomplert les demandes democràtiques que van originar la revolta el 2011. 

Ahir el cap de l'exèrcit, Abdelfatà al-Sisi, donava un ultimàtum de quaranta-vuit hores als polítics per complir els compromisos electorals i les demandes dels manifestants. Unes hores després, Mursi responia a través d'un comunicat que la consecució de l'estat civil havia estat la principal victòria de la revolució contra el règim de Hosni Mubàrak i que Egipte no acceptaria 'sota cap circumstància', tornar enrere. 'El poble egipci ha sacrificat la sang dels seus fills, l'estabilitat i el desenvolupament per a construir un nou estat i tots hem elegit les vies democràtiques com a única solució pacífica per tractar les nostres diferències', diu. 

Mentrestant, cinc ministres han presentant la dimissió des de diumenge en solidaritat amb les exigències dels manifestants.