Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  01.07.2013  06:00

La Unió Europea creix amb l'entrada de Croàcia, avui

Men?ame
 

Avui la República de Croàcia esdevé l'estat membre número 28 de la Unió Europea. Els ciutadans croats van aprovar l'adhesió en un referèndum el 22 de gener de 2012. La demanda de Croàcia va ser feta el 2003 i les negociacions amb la UE van durar des del 2005 fins al 2011. Aquesta nit s'ha fet una gran festa a Zagreb per a celebrar que, vint anys després de la independència, Croàcia ja és membre de ple dret de la Unió.

La festa s'ha fet a la plaça de Ban Jelacic on a la mitjanit en punt s'ha hissat la bandera europea mentre sonaven les campanes de la ciutat i el cel s'omplia de focs artificials. El primer ministre, Zoran Milanovic, ha dit que el país se sentia emocionat 'de deixar enrere un passat tan difícil'.

Croàcia, amb més de 4 milions d'habitants, és dividida en comtats, que inclouen 126 ciutats i 429 municipis. Els comtats (21 en total, inclosa la ciutat de Zagreb), formen les principals subdivisions territorials i van ser introduïts en la constitució el 1990.