Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  01.07.2013  09:00

Autor/s: Elies Boscà

La poesia d'Estellés, Pilgrims i Aziza Brahim a la XXX Universitat d'Estiu de Gandia

Men?ame
 

Un estiu més, arriba la Universitat d'Estiu de Gandia, un espai caracteritzat per oferir una àmplia oferta cultural i formativa a través de tot un seguit de cursos, seminaris i activitats d'oci de tota mena. Enguany, a més, celebra el seu trenté aniversari i duu per títol 'Europa. Realitat o ficció. Problea i solució', ja que pretén analitzar les implicacions que comporta l'actual model continental dins el context de crisi econòmica en què ens trobem.

Centrant-nos en l'apartat musical que ens ofereix esta edició, podem destacar tres concerts, tots ells a les 23.00: en primer lloc, divendres 19 de juliol tindrà lloc l'espectacle 'Estellés: de mà en mà', un recital de bona part dels poemes que composaren l'obra del de Burjassot, interpretat per l'actor Francesc Anyó i acompanyat al piano pel músic Juli Mekànika, esdevenint una original manera de fer-nos arribar els poemes d'un dels autors més destacats del segle XX al País Valencià.
Dilluns 22, podrem assistir a l'actuació de la banda de Palma formada l'estiu del 2011, Pilgrims; la qual, dins la seua ronda estatal oferirà una mostra del so que els caracteritza, el Country-Bluegrass, estil tradicional dels EUA que barreja elements de la música irlandesa amb el blues i uns tocs de gospel.
Finalment, l'endemà 23, actuarà la cantant sahraui afincada a l'Estat Espanyol, Aziza Brahim. Al capdavant del grup Gulili Mankoo, presentarà el seu darrer treball, Mabruk, on a través del seu blues, funk i rock característics expressa les inquietuds i vivències que li han provocat la seua pertinença a un poble que té el patiment com a marca quotidiana.
Cal recordar que tant els concerts com les diverses activitats seran a la Casa de la Cultura Marqués González de Quirós i la seua assistència és totalment gratuïta.