El discurs íntegre de Titot al Camp Nou: ‘Vull per demà la meva terra lliure!’

  • Vegeu el vídeo d'un dels moments culminants del Concert per la Llibertat

VilaWeb
Redacció
30.06.2013 - 15:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Encara no s’havia arribat a mig Concert per la Llibertat, quan Francesc Ribera, ‘Titot’, va agafar el micròfon per cantar ‘Vull per demà’ de Brams. Abans, però, va fer un discurs, molt aplaudit, que va culminar amb la interpretació de la cançó. Fou un dels moments més celebrats pels noranta mil espectadors del Camp Nou.

Heus ací el discurs íntegre de Titot:

‘Jo era molt jovenet i vaig venir al concert que va fer en Lluís Llach aquí al Camp Nou. Aquell dia vaig conèixer un noi del País Valencià que em va dir: “No ens exclogueu del vostre somni. No podem permetre que Espanya i França decideixin quins són els límits de les terres catalanes.”

Fa cosa d’un mes, parlant a Mallorca amb un amic, em deia: “Si podeu fer un estat, feu-lo, però feu-lo ample i llarg i deixeu les portes obertes. La llibertat no serà completa si no és lliure la nació completa.”

Una nació està per damunt de resultats electorals concrets, d’analfabets que legislen sobre la llengua i de partides de corruptes que saquegen del treball del poble. I la nostra nació és la de Ramon Llull, la d’Ausiàs Marc, i va de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

I tenim un exèrcit, un exèrcit que fa tres-cents anys que ens defensa, i gràcies a ell no hem estat destruïts com a poble. I aquest exèrcit es diu cultura i els nostres soldats són mestres, actors, escriptors, científics, investigadors, i els milers de milicians voluntaris de la cultura popular de cada poble i cada barri. I aquest exèrcit és arreu, desplegat, a punt i armat, arreu dels Països Catalans. I amb aquest exèrcit farem de la nostra nació una terra lliure!’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any