El Concert per la Llibertat neguiteja el govern espanyol

  • 'N'hi ha que s'obstinen en dividir, i no en unir', diu el ministre de l'Interior espanyol sobre el concert d'avui

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.06.2013 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El gran concert que es farà avui al Camp Nou, el Concert per la Llibertat, no agrada gens al ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, que avui l’ha criticat: ‘Em dol sincerament que hi hagi fenòmens i processos en la línia contrària a l’ADN d’una societat com la catalana, d’acollida convivència i tolerància. N’hi ha que s’obstinen en dividir, i no en unir’, ha dit als periodistes quan li han demanat l’opinió sobre el concert.

I ha afegit: ‘No té cap sentit intentar separar allò que la història i els llaços familiars de tota mena han fet de Catalunya això que és: una societat lliure i tolerant que manté relacions d’afecte amb la resta d’Espanya’.

Per la seva banda, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, que acompanyava Fernández Díaz en un acte avui a l’Hospitalet de Llobregat, ha carregat contra el Concert per la Llibertat, qualificant-lo “d’aquelarre” i ha dit que no és de la llibertat sinó “de la ruptura i l’exclusió”. Ha afirmat que el Govern s’està convertint “en el govern del folklore” perquè només impulsa cimeres, reunions i ara concerts. Ha acusat també el president del Govern, Artur Mas, de cultivar “hispanofòbia” i de voler que Catalunya sigui terra “de sectarisme i divisió” i no la terra d’acollida que ha afirmat que ha estat fins ara. La popular ha posat en valor “la Catalunya silenciosa” que no va al concert i se sent tant catalana com espanyola.

La representació política en el concert

La vice-presidenta Joana Ortega encapçalarà la delegació del govern de la Generalitat al Concert per la Llibertat, acompanyada per cinc consellers: Francesc Homs, Irene Rigau, Ferran Mascarell, Santi Vila i Germà Gordó. El president, Artur Mas, no serà al Camp Nou sinó a Menorca, on assistia al casament de la seva filla. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, tampoc no hi serà, i deixarà la representació de la cambra en mans dels vice-presidents, Anna Simó i Lluís Corominas.

CDC tindrà una nombrosa delegació al concert organitzat per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. El secretari d’organització del partit, Josep Rull, serà la cara visible juntament amb el president del grup parlamentari, Jordi Turull, i el portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries. També hi haurà representació del comitè de govern d’Unió.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, seran els màxims exponents dels republicans, que també comptaran amb el secretari general adjunt, Lluís Salvadó, el portaveu d’ERC a Madrid, Alfred Bosch, i diversos diputats del Parlament i del Congrés.

El PSC no ha fet cap convocatòria oficial però reconeix que, probablement, hi haurà membres del partit que assistiran al concert. Ho faran a títol propi i, per tant, sense representar a l’executiva socialista.

El secretari general d’ICV, Josep Vendrell, i el diputat d’EUiA, Joan Mena seran els principals representants ecosocialistes al concert per la llibertat. ICV i EUiA també enviaran al concert altres responsables de les formacions.

Per últim, els diputats Quim Arrufat i David Fernández seran les cares visibles de la CUP al Camp Nou, i el partit assegura que entre els assistents s’hi concentraran centenars de militants de la formació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any