Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  28.06.2013  16:48

L'Institut Ramon Llull acorda la incorporació de la Xarxa de Municipis Balears

El govern balear va anunciar que deixaria de fer aportacions a partir del 2013

Men?ame
 

El Patronat de la Fundació Ramon Llull, reunit avui a Ordino (Andorra), ha acordat la incorporació de la Xarxa de Municipis Balesars a l'Institut Ramon Llull. El director de l'Institut, Vicenç Villatoro, ha destacat la importància del fet que els vint-i-set municipis que formen aquesta xarxa mostressin la voluntat de participar activament en les activitats de la institució. Una bona mostra ha estat la presència a Andorra del batlle de Manacor, Antoni Pastor. L'acord arriba mig any després del menyspreu del govern balear amb l'Institut, quan va decidir desvincular-se'n i no fer-hi cap més aportació econòmica a l'Institut Ramon Llull a partir del 2013.

Villatoro també ha fet esment de l'imminent consorci de l'Institut Ramon Llull amb l'Ajuntament de Barcelona, fet que propiciarà la projecció de la cultura catalana a nivell internacional, gestionant la prestigiosa i reconeguda marca mundial de Barcelona.

Finalment, també ha dit que des de la Fundació, la llengua catalana participarà novaent al certamen anual Expolangues 2014, que se celebrarà a París, cita cultural obligada ja que es tracta de la principal fira europea dedicada a l'ensenyament de les llengües.

En el decurs de la reunió, els patrons han acordat convocar novament els premis de la Fundació Ramon Llull: el Premi Internacional Ramon Llull, el Premi Ramon Llull de Traducció Literària i el Premi a la Promoció Internacional de Creació Catalana.

A la trobada també hi han assistit el ministre de Cultura andorrà, Albert Esteve; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el director adjunt de la Fundació Ramon Llull, Àlex Susanna; i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra, Montserrat Planelles.

Per tant, i d'acord amb 'els criteris d'austeritat propis dels comptes del 2013, l'executiu ha decidit d'eliminar totes les partides que fins ara es destinaven a la promoció de la cultura a través de l'Institut Ramon Llull'.

Aquesta decisió se suma a una seguida d'agressions del govern balear a la cultura i a la llengua pròpies. Una de les darreres, el polèmic decret del trilingüisme a l'educació (pdf), que elimina la immersió lingüística, i que ha topat amb una forta oposició ciutadana.

Recordem, a més, que l'Espai Mallorca de Barcelona va tancar abans-d'ahir mateix, perquè les institucions balears han deixat de fer-hi aportacions.