Vila d’Abadal i ex-militants d’Unió creen el Moviment Demòcrata Català

  • La nova formació no descarta de presentar-se a les eleccions

VilaWeb
ACN
28.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup d’ex-militants d’Unió Democràtica d’Osona i més comarques, juntament amb el batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, han creat un moviment polític amb l’objectiu, diuen, de ‘canviar la societat’. Ho avançava ahir Vila d’Abadal en una entrevista al programa ‘Angle Obert’ del 9 TV i ho confirmava a l’ACN Xavier Farrés, ex-president d’UDC a Osona i regidor de Vic. El nou grup d’opinió es dirà ‘Moviment Demòcrata Català’ i no descarta de presentar-se a les eleccions.

El corrent serà presidit pel batlle de Vidrà, Josep Anglada, i pretén modificar les relacions dels partits amb la societat i implantar una nova manera de governar, allunyada dels ‘vicis’ dels partits. Se’n farà la presentació oficial a principi d’octubre.

El Moviment Demòcrata Català ha nascut a Vidrà després de diverses reunions entre ex-militants d’Unió de la comarca d’Osona. Entre els ideòlegs, s’hi destaquen Vila d’Abadal o Farrés, a més de Pere Puntí o Josep Anglada. El cas és que s’hi han anat afegint ex-militants de Lleida, Girona, Reus, Tarragona, el Berguedà i de les comarques de la rodalia de Barcelona.

Xavier Farrés va explicar ahir que era un moviment transversal, participatiu i obert a tothom qui volgués canviar les coses i continuar fent política activament. Tot i els estatuts fundacionals, el moviment és ‘obert a tot’ i ‘flexible’. ‘Ara acabem de crear el moviment i caldrà anar-lo definint’, va dir Farrés. No va descartar que concorregués a les eleccions, bé en llistes electorals d’independents, bé en coalició amb uns altres partits. Segons Farrés, alguns partits, com ara CDC i ERC, ja s’han interessat pel nou projecte.

Josep Maria Vila d’Abadal ja havia anunciat que deixaria la batllia de la ciutat de Vic quan acabés aquest mandat i no serà pas ell qui encapçalarà el nou moviment, segons que va explicar Farrés, però sí que hi tindrà un pes important.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any