Vila d’Abadal i ex-militants d’Unió creen Moviment Demòcrata Català

  • Una nova formació que no descarta presentar-se a les pròximes eleccions

VilaWeb
ACN
27.06.2013 - 20:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els ex-militants d’Unió Democràtica d’Osona i d’altres demarcacions i el batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, han creat un moviment polític amb l’objectiu de ‘canviar la societat’. Així ho avançava el batlle en una entrevista al programa ‘Angle Obert’ d’El 9 TV i ho ha confirmat a l’ACN l’ex-president d’UDC Osona i regidor de Vic, Xavier Farrés. El nou grup d’opinió es dirà ‘Moviment Demòcrata Català’ i no descarta presentar-se a les properes eleccions.

El corrent estarà presidit pel batlle de Vidrà, Josep Anglada, i pretén plantejar ‘noves relacions dels partits amb la societat i noves maneres de governar allunyades dels ‘vicis’ dels partits’. La presentació oficial serà a principis d’octubre.

Moviment Demòcrata Català ha nascut a Vidrà després de diverses reunions entre ex-militants d’Unió de la comarca d’Osona. Entre els ideòlegs hi destaca el mateix Vila d’Abadal o l’expresident d’UDC a Osona, Xavier Farrés, i també Pere Puntí o Josep Anglada Dorca. A la iniciativa, però, s’hi han anat afegit altres ex-militants de Lleida, Girona, Reus, Tarragona, el Berguedà i Barcelona i comarques.

Xavier Farrés ha explicat que es tracta d’un moviment transversal, participatiu i obert a ‘tothom que vulgui canviar les coses i tingui ganes de seguir fent política activament’.

Vila d’Abadal ja ha anunciat que deixarà la batllia de la ciutat de Vic quan acabi aquesta legislatura i el seu paper dins el nou moviment no serà el de liderar-lo, segons ha explicat Farrés, però sí que hi tindrà un pes important.

Tot i els estatuts fundacionals, el moviment està ‘obert a tot’ i serà ‘flexible’. ‘Ara acabem de crear el moviment i caldrà anar-lo definint’, ha explicat Farrés. És per això que ha assenyalat que no es descarta que els integrants es presentin a les pròximes eleccions ja sigui amb llistes electorals d’independents o en coalició amb altres partits. Farrés ha avançat que alguns partits, com CiU i ERC, ja s’han interessat pel nou projecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any