Junqueras: ‘Doneu-me 68 diputats i declaro la independència aquesta mateixa tarda’

  • Declaracions del president d'ERC en una conferència al Col·legi d'Infermeres de Barcelona

VilaWeb
ACN
26.06.2013 - 09:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Doneu-me 68 diputats i declararé la independència aquesta mateixa tarda’, va declarar ahir al vespre el president d’ERC, Oriol Junqueras, en una conferència que va fer al Col·legi d’Infermeres de Barcelona, en què va reflexionar sobre el futur de la sanitat a Catalunya. Junqueras va dir que la incapacitat per definir el futur del país continuarà mentre Catalunya no pugui gestionar els seus propis recursos, és a dir, fins que no s’assoleixi la independència

El col·loqui amb els assistents va tenir moments de tensió, quan alguns infermers van acusar ERC de ser el còmplice de CiU en una possible privatització del sistema sanitari català. Junqueras va negar-ho rotundament, i va subratllar que el model de republicans era el públic i de qualitat.

Durant la conferència, Junqueras es va mostrar obert a parlar dels canvis en el sistema de gestió pública i, fins i tot, a obrir la porta a que certs sectors es gestionin de manera descentralitzada (ICS) mantenint la titularitat pública o que operadors privats gestionin part de la sanitat pública sempre que el seu objectiu no sigui l’afany de lucre. El president dels republicans també va posar en dubte la construcció d’algunes infraestructures hospitalàries o d’alguns centres d’atenció primària impulsats pel tripartit perquè la seva utilitat marginal va ser negativa, en situar-se en zones de concentració d’altres instal·lacions mèdiques similars.

Per això, també creu que s’hauria d’obrir el debat al voltant de la focalització de les futures infraestructures al territori i no pas a l’àrea metropolitana. Va posar l’exemple del seu poble, Sant Vincenç dels Horts, on hi ha dos CAP’s, un que funciona a ple rendiment, i un altre que està mig buit perquè no es va projectar cap centre que englobés les funcions dels dos CAP’s.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any