El batle d’Aielo de Malferit intenta impedir la presentació d’un llibre sobre la repressió franquista

  • Finalment es farà al local de la filà Caníbals

VilaWeb
Redacció
25.06.2013 - 20:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editorial Ulleye ha publicat el llibre ‘Los crímenes del franquismo en la posguerra. El caso de Aielo de Malferit’, un treball de l’investigador Fernando Goberna, fill de la localitat, que estudia la repressió franquista patida per set aieloners que havien participat en l’organització social republicana i durant la Guerra Civil. Tots set van ser afusellats a Paterna acabada la guerra.

La sopresa se l’ha enduta l’editorial quan el batle d’Aielo de Malferit, José L. Juan, no ha autoritzat l’ús de cap espai municipal per a presentar el llibre ‘per ser un acte polític i de caràcter lucratiu’, segons ha informat l’empresa que havia demanat permís per a fer la presentació al pati del Palau, a l’Auditori o al saló d’actes de l’escola.

L’empresa ha acusat el batle d’actuar com ‘un dictador, feixista i repressor de la llibertat’, i demana al PP (partit en què milita) el faça dimitir per les actituds ‘que fan pensar en el Partit Popular com en els hereus del franquisme’.

Amb tot, la presentació es farà el dia previst, aquest dissabte 29 de juny, però en un espai completament diferent. Serà al local de la filà Caníbals, a les set i mitja de la vesprada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any