El PSC hi insisteix: no serà al Pacte pel Dret de Decidir

  • Aplegarà una trentena d'entitats · El consideren un òrgan que treballa per la independència

VilaWeb
ACN
25.06.2013 - 14:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les veus crítiques dins el PSC amb la decisió del partit de no participar en el pacte nacional pel dret de decidir no han fet canviar d’opinió l’executiva. El secretari d’organització dels socialistes, Esteve Terrades, ha insistit que el PSC no formarà part d’un òrgan en el qual ‘no es garanteix la neutralitat del procés’. Terrades ha subratllat que els socialistes només participaran a la comissió parlamentària pel dret de decidir que es constituirà la primera setmana de juliol.

La resta d’estructures creades, el pacte nacional i el consell assessor per la transició nacional, ‘prejutgen’ el resultat de la consulta i es posicionen, segons els socialistes, directament a favor de la independència.

Terrades ha afirmat durant la roda de premsa posterior al comitè executiu del PSC que la decisió de no participar en el pacte nacional és taxativa. ‘És la tercera vegada que es tracta el tema. Crec que serà la darrera’, ha explicat en relació al debat entre partidaris i detractors de formar part del pacte nacional que s’ha viscut durant la reunió d’aquest dimarts.

Les condicions del PSC

Les condicions del PSC per participar-hi eren el desmantellament del consell assessor per a la transició nacional i la garantia que el procés cap al dret a decidir seria neutral, és a dir, sense cap favoritisme pel ‘sí’. Els socialistes asseguren que cap de les dues condicions s’ha acomplert i, per tant, la seva decisió és definitiva.

“Hi ha companys que consideren que hi hem de ser”, ha reconegut Terrades. L’opció majoritària dins el principal òrgan de govern del PSC és, però, la d’allunyar-se del pacte nacional, fet que no “inhabilita” continuar mantenint trobades amb les associacions que en formin part.

Els socialistes tampoc han variat la seva opinió al voltant de la comissió parlamentària pel dret a decidir, a la que sí assistiran per garantir que, al Parlament, sí que es garanteix la neutralitat del procés i es treballa per definir les condicions legals i acordades en què es convocarà la consulta sobre l’autodeterminació de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any