Primeres dissidències al PP valencià a l’hora d’expulsar Blasco

  • Rus diu que no anirà a cap reunió a la qual s'hagi de votar sobre aquesta qüestió · Mentrestant, el PP convoca tots els diputats populars per a fer la votació demà

VilaWeb
Redacció
24.06.2013 - 20:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la diputació de València i dirigent del Partit Popular, Alfonso Rus, ha dit avui que no pensava anar a cap reunió del partit que tingués per objectiu expulsar l’ex-conseller i diputat Rafael Blasco, encausat en el ‘cas Cooperació’. En declaracions a la Cadena Ser, Rus ha lamentat que hagi hagut de saber per la premsa la suspensió de militància de Blasco i ha dit que ja tindria temps més endavant de donar la seva opinió sobre el cas.

Mentrestant, aquesta mateixa tarda el síndic del grup parlamentari del PP a les corts, Jorge Bellver, ha convocat per demà a les 18.00 una reunió ‘extraordinària i urgent’ a la sala Vinatea del parlament valencià per a votar precisament l’expulsió de Blasco. Ha dit que a la reunió hi havia un únic punt a l’ordre del dia: ‘El pronunciament del grup parlamentari popular sobre l’expulsió de Rafael Blasco d’aquest grup’.

Prèviament, el portaveu del govern valencià, Serafín Castellano, havia dit amb contundència que Blasco no tornaria seure a la bancada popular en el proper ple a les corts. Castellano ha assegurat que no hi hauria fractura dins del grup i que es donaria suport a la decisió. Amb tot, les declaracions de Rus ja fan entreveure que no serà fàcil que hi hagi unanimitat a l’hora de prendre cap decisió i diverses fonts apunten que la de Rus no serà l’única dissidència respecte la direcció del partit. Aquesta és, de fet, una de les principals preocupacions de Fabra, especialment si s’ha de fer de manera pública la votació i la posició de cada diputat.

‘Serà la mesa la que decidisca, el partit no té cap inconvenient si s’ha de votar o bé si s’han de recollir signatures. L’important és la decisió, que està presa, la forma serà la que decideixi el reglament de les corts’, ha manifestat Serafín Castellano auqest matí.

Quin és el procés per a expulsar un diputat d’algun dels grups?

Segons el reglament de les corts, perquè Rafael Blasco sigui expulsat del grup parlamentari, el PP ha d’acreditar que la majoria dels diputats del grup aproven aquesta decisió.  El comitè de drets i garanties del PP valencià va decidir aquest dissabte suspendre’l cautelarment de militància. Per Castellano,  aquesta mesura implica que Blasco no podrà representar el PP ‘i queda inhabilitat per desenvolupar càrrecs públics’.



La suspensió arriba després que el president del partit, Alberto Fabra, decidís obrir expedient a Blasco per unes declaracions en una entrevista a 13 TV. L’ex-conseller va dir en l’entrevista que l’advocacia hauria rebut consignes per sol·licitar presó contra ell. Blasco també va dir que si s’obria judici no deixaria l’acta de diputat, encara que el PP l’expulsés del grup.

La decisió presa dissabte pel PP valencià de suspendre de militància Blasco va ser aplaudida per l’oposició però també criticada, per tardana i poc coherent tenint en compte el nombre d’encausats que el PP té a les seves files. Cal recordar que Blasco ha format part del govern de tots els presidents que ha tingut la Generalitat Valenciana, inclòs el de Joan Lerma del PSPV, i ha ocupat set conselleries en tots aquests anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any