Berlusconi, condemnat a set anys de presó pel cas Ruby de prostitució

  • El fiscal n'havia demanats sis

VilaWeb
Redacció
24.06.2013 - 17:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-primer ministre italià Silvio Berlusconi ha estat condemnat a set anys de presó i a la inhabilitació de per vida per a exercir cap càrrec públic pel cas Ruby de prostitució. Se n’ha conegut el veredicte aquesta mateixa tarda. Berlusconi, de 76 anys, estava acusat d’abús de poder i de mantenir relacions sexuals a canvi de diners amb una menor.

Al cap de dos anys i tres mesos de procés i després d’una cinquantena d’audiències, els jutges de Milà han pres avui aquesta decisió. El fiscal havia demanat sis anys de presó i inhabilitació per exercir cap càrrec públic durant tota la vida. Per tant, els jutges, que consideren provada la ‘prostitució sistemàtica’ promoguda per Berlusconi a les festes anomenades ‘Bunga bunga’, han sentenciat amb una condemna encara més alta de la que demanava el fiscal. D’aquesta manera, els jutges també consideren provades les relacions a canvi de diners que Berlusconi va mantenir amb la Karima el-Mahroug, coneguda amb el nom de Ruby, quan aquesta encara tenia 17 anys, i que més endavant va fer servir la seva influència per alliberar-la d’una comissaria.

De moment no entrarà a la presó

L’advocat de l’exprimer ministre, Niccolo Ghedini, ha anunciat que Berlusconi recorrerà la sentència i per això és encara difícil que Berlusconi vagi a la presó. Les al·legacions que pugui presentar Berlusconi poden endarrerir el procés i alentir-lo així encara uns quants anys.

Mentre s’esperava la sentència, un grup de dones han cantat la cançó ‘Bella Ciao’ a les portes dels jutjats (vídeo de la Repubblica). La decisió judicial ha estat rebuda amb aplaudiments i crits d’alegria:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any