MÉS demana ‘respecte’ a l’Aragó pel català de la Franja

  • Els econacionalistes han registrat una Proposició No de Llei perquè el Parlament balear insti les institucions aragoneses a prescindir del nom de 'Lapao'

VilaWeb
Redacció
24.06.2013 - 16:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup parlamentari MÉS ha anunciat aquest dilluns que ha registrat una iniciativa amb la qual pretén que el Parlament balear insti el Parlament i el Govern d’Aragó a que ‘respectin el català de la Franja’ ja que amb la nova llei de llengües aragonesa la rebateja com ‘llengua aragonesa pròpia de l’àrea oriental (Lapao)’.

MÉS ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) en què insten a ‘respectar els drets lingüístics dels ciutadans de la Franja i la denominació científica de la llengua catalana’ amb motiu de l’entrada en vigor d’aquesta normativa autonòmica.

Segons han explicat, els econacionalistes volen que des del Parlament s’iniciïn els tràmits per presentar ‘un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei aragonesa’, amb l’objectiu de ‘defensar la dignitat de tots els catalanoparlants’.

Així, també pretenen que s’insti el Govern estatal i la Comissió Europea a ‘actuar per garantir la protecció i la dignitat de la llengua catalana a Aragó i tots els països de parla catalana’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any