L’arribada a Barcelona de la Flama del Canigó, en directe a VilaWeb TV

  • Un plató a la tarda, a la plaça de Sant Jaume, va servir per a celebrar la festa nacional dels Països Catalans

VilaWeb
Redacció
24.06.2013 - 08:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VilaWeb TV, com ja va fer l’any passat, va retransmetre ahir a la tarda en directe l’arribada a Barcelona de la flama del Canigó. La flama va entrar a la plaça de Sant Jaume tocades les set del vespre i des d’allà es va repartir a tots els barris de la ciutat per a encendre les fogueres de la revetlla.

Des de les cinc, VilaWeb va emetre un programa especial des de la mateixa plaça amb entrevistes amb membres dels grups de foc i representants dels Països Catalans, que van relacionar la celebració amb la situació de la llengua. També hi hagué actuacions musicals a càrrec d’Enric Montsant i l’Orquestrina de l’Encant. L’ajuntament va preparar una aplicació per a mòbils amb tota la informació i activitats interactives.

A l’hora d’entrar la flama a la plaça de Sant Jaume es va interpretar la cançó ‘Muntanyes del Canigó’. La flama fou rebuda i escortada pels Gegants de la ciutat i l’àliga de Barcelona, que han ballat, emntre començava a ploure. Posteriorment hi hagué l’encesa del gresol, la lectura del missatge de Sant Joan a càrrec d’Antoni Pladevall i uns quants parlaments, entre els quals el de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, que organitzava l’acte, i del regidor de Cultura i tinent de batlle, Jaume Ciurana.

Tant el programa previ a l’arribada de la flama com tots els actes oficials s’han pogut seguir en directe a la portada de VilaWeb o des d’aquesta pàgina (marge superior dret). Vegeu el vídeo íntegre de l’acte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any