Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  24.06.2013  05:40

Primers incendis de l'estiu

Dl. 24 de juny del 2013
Ahir diumenge cap a les 12h30, es va declarar un incendi a Estagell, però abans també n'hi va haver un a Torrelles, altre a Santa Maria la Mar i altre encara a Vilallonga de la Salanca ...>>>

Men?ame
 

Tant l'incendi de Torrelles com el de Santa Maria la Mar s'han declarat diumenge al matí i, degut a la forta tramuntana que bufava i que va arribar als 90 km/h, van destruir en total unes 3,5 hectàrees de vegetació, En total s'hi van mobilitzar una trentena de bombers, que van poder controlar i apagar els incendis en unes hores.  En cap moment es va veure amenaçat una zona habitada.

Més tard a Vilallonga de la Salanca, s'ha declarat també un altre incendi que s'ha pogut declarar extingit cap a les 15h. Allà s'han cremat 4 hectàrees de bardisses i matolls.

El foc més important d'aquest diumenge, però, va ser el d'Estagell que ha cremat 10 hectàrees i, segons el CODIS (Centre opérationnel départemental d'incendie et de secours), ha amenaçat a altres 100 que finalment, i gràcies a la feina dels bombers que, han tingut de lluitar a més del foc amb la tramuntana, han aconseguit dominar aquest incendi tres hores després.

Es poc considerar que, aquest és el primer gran incendi de l'estiu a casa nostra.

Podeu consultar aquí el risc d'incendi a Catalunya Nord, en uns mapes que s'actualitzen diàriament.