Primers incendis de l’estiu

  • Amb l'arribada de l'estiu; la forta calor i la sequesa, també arriben els quatre primers incendis a casa nostra ...>> Dt. 26 de juny del 2012

VilaWeb
Redacció
26.06.2012 - 05:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir dilluns es van declarar quatre incendis a Catalunya Nord: a Corbera de les cabanes , Terrats, Pollestres i Illà. Dos de 4 als Aspres.

A Corbera de les cabanes, els bombers han tingut de fer front a un incendi d’uns 300 metres de llarg. A Causa d’aquest, s’han mobilitzat tres grups d’intervenció, amb uns 70 bombers, on el foc ha començat per una espurna d’un treballador que estava fent feines de neteja. Aquest ha sigut el incendi més important, el foc ahir a la nit, havia destruït 8 hectàrees de bosc.

A Terrats, el foc va començar a prop del cementiri i, a causa del vent que bufava, les flames van arribar a una alçada de 3 metres. En total es van destruir 10 hectàrees de vegetació.

A Pollestres el foc es va declarar al ‘camí dels horts’, al Jardins de Pollestres, on va prendre entre la vegetació que estava massa seca, ajudat pels casots i els útils de jardineria, l’incendi es va propagar ràpidament, afectant a un post de la llum d’EDF, que va caure. Van cremar uns 2000 m2 de vegetació. Els bombers de Pollestres van rebre l’ajuda dels d’Elna.

Finalment a la RN116, a l’alçada d’Illa en un lloc conegut com ‘Pla de Regleilles’, va començar un altre foc, que alimentat pels xiprers, roures, rosals i altres plantes, va cremar fins a tal punt que es va tenir de interrompre la circulació entre Millars i Illa, per ser reconduïda un poc més tard però només per una via. Els bombers van comptar amb l’ajuda de 2 traker.

En total és van mobilitzar uns 300 bombers. No s’ha de lamentar cap víctima, en cap dels incendis, però 2 persones majors van tenir de ser evacuades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any