D’on sortirien els vots pel sí i pel no a la independència?

  • Els votants d'ICV-EUiA i els del PSC són els més dividits entre una opció i l'altra, segons el CEO

VilaWeb
Redacció
20.06.2013 - 12:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El baròmetre del CEO (estudi, en pdf) fet públic avui també pregunta per quin estatus polític volen els ciutadans per a Catalunya. Un 47% vol que sigui un estat independent; un 22,8%, una comunitat autònoma d’Espanya; un 21,2%, un estat federal i un 4,6%, una regió d’Espanya. Els votants d’ICV-EUiA són els que aposten majoritàriament per l’estat federal, concretament un 46,8% dels qui diuen que votarien els ecosocialistes; un 28,6% d’aquests és partidari de la independència; i un 19,8% de continuar com a comunitat autònoma.

Ara, preguntats sobre què votarien en un referèndum d’independència, la majoria de votants d’ICV-EUiA es decantaria pel sí, un 43,9%; el 33,2% votaria no.

Entre aquella gent que avui votaria el PSC, l’opció preferida és la comunitat autònoma (40,1%), i no pas l’estat federal (34,5%). La majoria de votants socialistes votaria no a la independència, un 52,2%, però hi hauria un significatiu 22,1% d’ells que hi votarien a favor en un referèndum.

ICV-EUiA i el PSC són els partits que tenen l’electorat més dividit en relació amb el vot en un referèndum sobre la independència. Els votants de CiU, ERC i la CUP es decantarien clarament pel sí; PP i Ciutadans, majoritàriament en contra. Entre els votants de CiU, n’hi hauria un 78% que votarien a favor de la independència i un 7,9% que votaria no; el 94,1% dels votants d’ERC i el 94,8% dels de la CUP dirien sí a la independència; el 84,1% dels votants del PP i el 77,2% dels de Ciutadans dirien no.

Més informació:

ERC guanyaria les eleccions, segons el baròmetre del CEO

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any