S’ha mort James Gandolfini, l’actor que va interpretar Tony Soprano

  • Víctima d'un infart mentre era de viatge a Roma

VilaWeb
EUROPA PRESS
20.06.2013 - 08:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actor James Gandolfini, conegut per la seva interpretació d’un cap de la màfia a Nova Jersey en la popular i premiada sèrie de televisió ‘The Sopranos‘, s’ha mort aquesta matinada passada mentre era de vacances a Itàlia, possiblement per un atac de cor, segons ha confirmat la cadena HBO. L’actor, que tenia cinquanta-un any, va començar la seva carrera al teatre a Nova York i va debutar a Broadway el 1992 en un nou muntatge de l’obra Un tramvia anomenat Desig.

Gandolfini va saltar a la fama amb la seva particular interpretació de Tony Soprano, creant el personatge d’un gàngster molt diferent dels que estem acostumats a veure en films nord-americans.

La sèrie va valer a Gandolfini tres premis Emmy com a millor actor principal d’una sèrie dramàtica, va ser considerat per molts crítics en el seu moment com el millor drama emès en la televisió als Estats Units.

El paper de Gandolfini també va aplanar el camí a una sèrie de programes populars construïts al voltant de personatges imperfectes o antiherois, des Dexter i Breaking Bad a Mad Men i Nurse Jackie.

Gandolifini havia estat treballant fins ara en una sèrie per a l’HBO titulada ‘Criminal Justice’, de la qual la cadena ha refusat donar més detalls i només ha confirmat que era en desenvolupament. ‘Estem tots commocionats i sentim una profunda pena per la pèrdua d’un estimat membre de la nostra família’, ha dit la cadena en un comunicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any