S’ha mort l’històric independentista Toni Lecha

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.06.2013 - 14:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Toni Lecha, històric militant independentista, fundador de l’MDT i de la CUP de Girona, s’ha mort aquesta matinada. Nascut el 1942, va començar militant en organitzacions antifranquistes, com el PSUC, Bandera Roja o l’Assemblea de Catalunya. Als vuitanta s’incorporà a l’independentisme i des d’aleshores hi ha  militat activament fins l’últim dia. L’acte de comiat es farà demà al tanatori d’Horta a dos quarts de quatre.

L’any 1984 va ser un dels fundadors del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), front que aplegà l’independentisme d’esquerres dels Països Catalans. Va continuar militant a l’esquerra independentista als anys noranta, donant testimoni a les noves generacions, i el 2000 va impulsar la creació de la Candidatura d’Unitat Popular de Girona, on ha estat actiu fins aquest mateix dilluns, quan va assistir a una assemblea.

Lecha va estar estar molt implicat en la comissió de defensa dels detinguts i torturats el 92, i a Girona ha estat vinculat a entitats ecologistes, plataformes pels drets socials, i a l’organització de la consulta sobre la independència. Militant de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), també formava part de la sectorial sindical de l’Assemblea Nacional Catalana. 

Des que s’ha sabut la notícia, s’apleguen molts missatges de record i condol a la xarxa. 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any