Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  19.06.2013  13:25

L'FMI vol que Espanya abarateixi més l'acomiadament

Diu que la taxa de desocupació és inacceptablement alta i recomana més reformes laborals

Men?ame
 

L'informe del Fons Monentari Internacional (FMI) sobre la situació de l'economia espanyola considera que la taxa de desocupació és 'inacceptablement' alta i, per aquest motiu, recomana de complementar la reforma laboral adoptada pel govern de Mariano Rajoy amb noves mesures com ara ajustar o abaratir el cost dels acomiadaments per alinear-lo amb la mitjana de la resta de països de la Unió Europea. Així mateix, l'FMI apunta que el mercat laboral espanyol requereix una reducció del nombre de contractes, ampliar l'ús del nou contracte permanent i reduir el marge d'interpretació judicial dels acomiadaments objectius.

El Fons Monetari considera que la reforma laboral ha d'anar més enllà per generar ocupació i insta a fer un major ús dels nous instruments i a alinear els costos dels acomiadaments amb la mitjana europea per tal que les empreses s'ajustin mitjançant la modificació de les condicions laborals dels treballadors i no els acomiadaments. Segons l'FMI, també s'haurien de millorar els serveis de col·locació i de formació per ajudar els desocupats a trobar feina.