Treuen el monument franquista de Torregrossa

  • Dins de la remodelació del parc municipal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
19.06.2013 - 08:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Han passat passat 34 anys des de la recuperació dels ajuntaments democràtics. Ahir es va retirar un dels monuments franquistes que han resistit el pas del temps, al parc municipal de Torregrossa. L’anècdota fou la troballa d’una ampolla dipositada al seu interior.

La conservació del monument, dedicat als caiguts del bàndol feixista durant la Guerra del 1936-39, havia estat motiu de controvèrsia, però cap govern elegit democràticament l’havia enretirat. Ara s’ha fet després d’una votació favorable d’ERC, PSC i CiU.

L’enderroc s’ha fet aprofitant les obres de remodelació del parc municipal, del que també desapareix l’altre monument dedicat a tots els caiguts en la guerra i que es va construir a la dècada dels 80 del segle passat.

L’alcalde de Torregrossa, Josep M. Puig (ERC), ha dit que amb la retirada del monument feixista es “passa pàgina”.

Ampolla

Segons ja havien indicat alguns veïns, a l’interior del monument s’ha trobat una ampolla de vidre. Es creu que conté el nom dels que van construir el monument, a la dècada dels 40 del segle XX. Aviat es sabrà, una vegada l’obri per analitzar-la la secció d’Arqueologia de la Universitat de Lleida.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Torregrossa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any