Sis balenes a tocar del Cap de Creus

  • Tres d'elles es van apropar fins al vaixell del Projecte NINAM, que havia sortit al mar per intentar localitzar poblacions de cetacis

VilaWeb
VilaWeb
ACN
16.06.2013 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dissabte els membres del Projecte NINAM que van sortir a mar per intentar localitzar poblacions de cetacis es van emportar una grata sorpresa. A cinc milles nàutiques al nord del Cap de Creus (Alt Empordà), van albirar un total de sis rorquals comuns, una espècie de balena que acostuma a habitar aquesta zona de la Costa Brava. Des de l’entitat ressalten que es tracta d’una “bona notícia” perquè fins ara – durant dos mesos i mig de campanya- encara no havien vist cap cetaci. “Estàvem preocupats”, assenyala Albert López, membre del Projecte NINAM. Tot i això, una de les balenes que es van apropar fins al vaixell portava una greu cicatriu al llom, provocada per les hèlices d’alguna embarcació.

Des de l’associació tornen a fer un crit d’alerta perquè els conductors d’embarcacions de motor ràpides controlin la velocitat i tinguin cura del medi ambient. “Han de saber que a la Costa Brava hi passen o viuen cetacis com rorquals o dofins”, subratlla López.

Les balenes les van localitzar a prop del Cap de Creus. En primer lloc un grup de tres rorquals es van acostar fins al vaixell. Posteriorment, dos rorquals més van passar pel costat d’estribord del catamarà i, finalment, una altra balena va passar gairebé arran del vaixell – a poca profunditat- obsequiant-los amb una bella imatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any