Els quatre regidors del PSC de Berga també abandonen el partit

  • No estan d'acord amb la postura que els socialistes han pres en aspectes com la crisi o la relació de Catalunya amb l'Estat

VilaWeb
Redacció
13.06.2013 - 17:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Berga es queda sense grup municipal del PSC. Els quatre regidors que fins ara formaven part del consistori han decidit plegar en bloc perquè estan en desacord amb la postura que el partit ha pres en aspectes com la crisi econòmica o la relació de Catalunya amb l’Estat. En declaracions a l’ACN, un dels regidors, Ramon Camps, ha explicat que el PSC ‘va per un camí que no és el nostre i no el podrem canviar’.

En aquest sentit, creu que el partit hauria d’adoptar una postura ‘més constructiva davant la crisi’. Pel que fa a l’eix nacional, Camps ha assegurat que ‘estem encallats perquè a Espanya ningú ens segueix i per la via del PSC no ens en sortirem’. Tots quatre passaran ara a ser regidors no adscrits.

‘No ens trobem gens còmodes dins del partit i no pensem igual que el PSC. Per això, creiem que la única opció és plegar’. Camps, militant i fins ara regidor socialista a Berga, ha explicat així els motius pels quals ell i els altres tres regidors del PSC a la capital del Berguedà han decidit deixar el partit.

Bàsicament, els quatre regidors, Ramon Camps, Ermínia Altarriba, Jordi Parera i Dani Sánchez, estan en desacord amb la postura que el PSC ha pres en aspectes com la crisi econòmica o la relació de Catalunya amb l’estat espanyol. Segons Camps, el PSC ha de donar ‘una resposta més constructiva a la crisi’. ‘Últimament ens estem basant només en el no a les retallades i creiem que ja portem prou temps a l’oposició com per construir alternatives al què s’està aplicant des de la Generalitat’, ha apuntat.

Pel que fa a l’eix nacional, Camps és clar: ‘estem encallats perquè sí bé hem fet el pas al dret de decidir, a Espanya ningú no ens segueix, ni tan sols el PSOE, que ja s’ha negat a admetre que el poble català té aquest dret’. L’única esperança, ha dit, era un PSC capaç d’empènyer el PSOE cap a la visió d’un estat veritablement plurinacional assegurant la lliure determinació́ dels seus pobles i de les seves nacions. Així, els quatre regidors lamenten que ‘el PSC també́ ha fallat en això, primer per no exigir res al PSOE i després per no aconseguir res del PSOE’.

Per altra banda, els socialistes de Berga també consideren que dins del partit hi ha hagut ‘poca cultura política i democràtica’ i ‘un control ferri del partit’. En aquest sentit, denuncien que la preparació́ de l’últim congrés, on va ser escollit Pere Navarro com a primer secretari, ‘va estar regit per maniobres encaminades a fer fora als sectors crítics del nucli de decisió, fent-lo cada cop més reduït’.

Els quatre regidors encara representaran el partit en el ple que s’ha de celebrar aquest dijous al vespre a Berga, però de cara al proper ple passaran a ser regidors no adscrits. D’altra banda, Camps no descarta que la posició que han adoptat ell i la resta de regidors del PSC a l’ajuntament de Berga pugui ser seguida per més militants i simpatitzants de la comarca.

El precedent de Vilamacolum

Els set regidors de Progrés Municipal de Vilamacolum, candidatura local vinculada al PSC, van comunicar a final de maig al partit socialista que abandonaven la seva afiliació amb ells per a passar a formar part d’Esquerra Republicana de Catalunya, a través de l’Acord Municipal. Aquests set regidors formen l’equip de govern d’aquesta població de l’Alt Empordà.

El batlle, Jaume Dalmau, va justificar la decisió pels posicionaments polítics adoptats els darrers mesos pel PSC sobre Catalunya i el procés d’independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any