Alternatives per a esquivar el programa nord-americà d’espionatge global

  • Una web aplega serveis de tota mena que no pertanyen a cap de les nou grans empreses dels EUA presumptament implicades en la xarxa de l'NSA i l'FBI

VilaWeb
Redacció
12.06.2013 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa poc es va saber que un programa de l’Agència Nacional de Seguretat (NSA) dels EUA i l’FBI servia per a accedir als servidors de nou grans empreses d’internet i obtenir-ne informació de ciutadans per a la intel·ligència i seguretat del país. Aquesta revelació va suscitar una enorme preocupació a tot el món. Per mirar d’esquivar el PRISM, nom del programa secret, una web s’ha afanyat a presentar tot de serveis alternatius als dels grans portals implicats.

PRISM Break, doncs, aplega una llista de serveis de tota mena, basats en programari lliure, que no pertanyen a cap de les nous grans empreses presumptament implicades en el programa d’espionatge de l’NSA i l’FBI: AOL, Apple, Facebook, Google, Microsoft, PalTalk, Skype, Yahoo! i YouTube.

En concret, s’hi presenten alternatives en categories que van des de sistemes operatius d’ordinador i de mòbils fins a navegadors, passant per motors de recerca, serveis de transaccions econòmiques en línia, clients de correu i de missatgeria instantània, servidors de mapes, magatzems de dades al núvol, xarxes socials, programes de videoconferència i àlbums fotogràfics.

 

Notícies relacionades:

The Guardian descobreix la identitat de l’informador del cas de ciberespionatge dels EUA (10-6-2013)

Els EUA espien a través dels servidors de nou grans empreses d’internet, segons el Washington Post (7-6-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any