Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.06.2013  15:38

Encausades tres familiars de Juan Carlos acusades d'emblanquiment de capitals

Se les acusa de desviar diners a Suïssa per evitar hisenda

Men?ame
 

El jutge de l'Audiència espanyola Fernando Andreu ha citat com a encausats dotze empresaris i tres familiars del rei espanyol Juan Carlos per haver participat suposadament en una trama d'emblanquiment de capital. Les tres familiars del rei implicades són María Margarita Borbón Dos Sicilias Lubomiska, la seva germana María Inmaculada i la filla, María Ilia García de Sáez. Totes tres havien de declarar demà, però només ho farà l'última perquè les altres dues han al·legat motius de salut. A tots ells, se'ls acusa d'haver participat en la trama dirigida per l'empresari Gao Ping, mitançant la qual haurien desviat diners a Suïssa per evitar hisenda.

El jutge, que mantenia sota secret aquesta línia d'investigació, ha citat avui dos dels empresaris, el constructor Antonio Banús Ferré i Enrique Ortega Cedrón, que han reconegut que tenien comptes a Suïssa. Malgrat que la fiscalia demanava presó sota fiança de 50.000 i 80.000 euros, respectivament, el jutge els ha deixat en llibertat amb compareixences mensuals al jutjat.

El magistrat ha citat per dimecres els tamb empresaris José Velasco Meseguer i Santiago Calle Quirós i l'endemà hauran de comparèixer l'apoderat del grup immobiliari Salermar 98 José Antonio Fernando Gil González i l'ex-conseller delegat de Banesto Enrique Lasarte Pérez. Divendres serà el torn de José Leandro Torrontegui i José Luis Torrontegui Fierro. I dilluns estat cridats a declarar Francisco de Borja Otero (marquès de Revilla), María Mercedes i María Inmaculada Goméz Arbex i Ignacio Bernar Elorza.

A tots se'ls relacions amb l'anomenada 'trama hebrea' de la xarxa de Gao Ping, una organització dirigida per ciutadans d'origen israelià que ajudava empresaris a blanquejar grans quantitats de diners. La xarxa hebrea captava empresaris i persones adinerades, que la policia anomena 'receptors', amb molts diners en paradisos fiscals, i que o bé volien tenir-los en metàl·lic sense pagar impostos o bé no desitjaven que se sabés el seu veritable patrimoni. La xarxa els lliurava els diners en metàl·lic a canvi de comissions.